vrijdag 27 januari 2023

Honda Neowing-driewieler komt dichterbij

Vorig jaar was de Tokyo Motor Show decor van het debut van de Honda Neowing, een driewieler met kantelende voorwielen á la Piaggio MP3. Maar behalve het meehangen van de voorste wielen kan elke andere vergelijking met Piaggio’s driewieler het raam uit. O, en we kunnen er haast zeker van zijn dat een productieversie op weg is!

Er zijn namelijk patentafbeeldingen opgedoken van de Neowing, en ondanks dat het enkel een direct voor aanzicht betreft, mogen we concluderen dat Honda weinig tot geen aanpassingen aan het extreme uiterlijk van de Neowing ontwerpstudie doet.

Want de rigoureuze lijnen en het agressieve design komen ook terug op de patenttekening, of in elk geval de voorzijde. Of de wielen zo enorm en strak blijven, weten we niet. Hetzelfde geldt voor het blok, wat bij het concept een viercilinderboxer was, naar alle waarschijnlijkheid geleend uit de Gold Wing.

Al met al zaken die eenvoudig nog aangepast kunnen worden, en wat haast zeker ook wel zal en moet gebeuren. Al lijkt de doelgroep van de moderne driewieler volgens de branche wel te kicken op agressief ogende machines, dus wellicht zitten we er finaal naast.

MAG HET EEN WIELTJE MEER ZIJN?
Met Honda’s toekomstige inmenging in het driewielerwereldje, lijkt de trend van de moderne trikes dus door te zetten. Kijk alleen al naar de MP3’s van Piaggio, de Spyder van Can-Am en vergeet ook Yamaha’s MWT-09 studiemodel niet. Van die laatste werd overigens eind januari al de MWT-typenaam vastgelegd.

Maar ook de compactere trike lijkt het goed te doen, zoals de Peugeot Metropolis en Yamaha’s Tricity. Kort om binnenkort kunnen we allemaal aan de driewielers, als het aan de branche ligt.

Foto’s: Honda, Piaggio, BRP, Yamaha, Peugeot

[justified_image_grid ids=23683,23684,23685,23686]

Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen