Domenicali: ‘Geen Stoner in de MotoGP’

Als je de enthousiaste achterban van Casey Stoner moet geloven kan de Australiër zowat iedere dag van elke week nog aangekondigd worden met een wildcard in de MotoGP. De echte diehards claimden inmiddels zelfs al een dream team voor 2017 met Lorenzo en Stoner samen, maar Ducati’s CEO Claudio Domenicali verwijst alle geruchten naar het land der fabelen.

“Casey heeft er zelf totaal geen behoefte aan. Het leven van een fulltime GP-coureur ging hem te hard en hij wilde er niet te lang in blijven hangen. Hij heeft dan ook het maximale eruit willen halen in een zo kort mogelijk tijdsbestek,” aldus Domenicali in de Italiaanse pers. “Maar als vast coureur gaat hij dus niet meer aan de slag.”

GP16-GEBREKEN
Ook over het duo Iannone en Dovizioso sprak de Italiaan zich uit: “We hebben nog geen beslissingen gemaakt over wie plaats moet maken voor Jorge (Lorenzo, red.), maar we verwachten van beide coureurs dat ze zich dit seizoen nog maximaal inzetten, om te zo snel mogelijk te zijn en te proberen een overwinning te pakken, voor zichzelf maar zeker ook voor Ducati.” 

Over de Ducati MotoGP-machine was het Ducati-opperhoofd best te spreken. “De komst van Gigi (Dall’igna, red.) was de start van ons middellange termijnplan en het begint zeker zijn vruchten af te werken, maar het testwerk van Casey blijkt nu opnieuw van belang. Hij ontdekte onlangs nog wat gebreken waar aan gewerkt moet worden.”

Archiefbeeld: 2Snap. Claudio Domenicale (links) en Troy Bayliss

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Misschien vind je dit ook interessant?