woensdag 7 december 2022
premium preview

Dit is een Premium-Preview artikel. Deze kun je op dit moment tijdelijk lezen om kennis te maken met onze betaalde artikelen. Wil je in de toekomst alle Premium artikelen kunnen lezen? Neem dan een abonnement. Dat kan al vanaf €2,50 per maand. Klik hieronder op de button voor de mogelijkheden.

Honda Rebel 1100 Touring duikt op in typegoedkeuringsdocumenten

Het lijkt erop dat de Honda Rebel 1100 in Touring-variant inderdaad op de markt komt, misschien zelfs in DCT-versie.

Op Japanse websites werd al gesuggereerd dat Honda bezig was met een touring-versie van de CMX1100 Rebel. Het indirecte bewijs duikt op in de documenten voor de CARB-homologatie (California Air Resources Board). Daarin wordt in feite gesproken over twee nieuwe varianten: de Rebel 1100T en de Rebel 1100T DCT. Mochten er nog twijfels overs bestaan, dan worden die weersproken door Zwitserse certificeringsdocumenten. Ook daarin wordt gesproken over twee extra modellen: de CMX1100A2 en CMX1100D2.

2023 Honda CB750 Hornet officieel gepresenteerd UPDATE

Aan het blok, een staande twin van 87 pk bij 7.000 tpm en 98 Nm bij 4.750 tpm zouden geen grote veranderingen zijn aangebracht. Van de motorfiets zelf verwachten we een meer op de Amerikaanse leest geschoeid uiterlijk. De foto van de kuip die je bovenaan dit bericht ziet, maakt deel uit van de originele accessoirelijn van Honda. Mogelijk dat er gezorgd wordt voor meer laadcapaciteit en misschien komt er ook een brandstoftank met meer inhoud. Die bedraagt momenteel 11,2 liter.

Honda heeft de Touring nog niet bevestigd, maar het is hoogstwaarschijnlijk dat we de CMX1100 Rebel Touring op de EICMA 2022 te zien krijgen.

Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen