zondag 24 september 2023

Honda retoucheert z’n lichte armada

Honda vernieuwt zijn hele gamma 125/350 cc’s scooters en motorfiets voor 2023. Met nieuwe kleuren die de lijnen van elk model, vooral in zwang voor stedelijke forensen en jeugdige motorrijders, versterken.

Honda CB125R

Voor veel motorrijders, vooral in Noord-Europa, wordt het woord ‘forens ook geassocieerd met 125cc-motoren. In die klasse springt de CB125R eruit, het instapmodel van het Neo Sports Café-gamma.

Voor 2023 is de CBR125R verkrijgbaar in de nieuwe kleur Mat Crypton Silver Metallic, terwijl de andere drie bekende kleuren zijn bijgewerkt: Mat Gunpowder Black Metallic krijgt een ’total black’ connotatie, terwijl de Mat Jeans Blue Metallic en Candy Chromosphere Red in detail zijn geretoucheerd.

2023 Honda CB125R

Honda SH 125, 150 en 350

Het uitgangspunt is de Honda SH-serie, een ‘merk binnen een merk’ dat vooral in Zuid-Europa hoge ogen gooit met gigantische verkoopaantalen. De SH125i, SH150i en het topmodel SH350i – allemaal gebouwd in de Honda-fabriek in Atessa in de Italiaanse Abruzzen – zijn elegante, krachtige, praktische en efficiënte motorscooters wars van opvallende opsmuk. Het zijn stuk voor stuk vooral betrouwbare en praktische bondgenoten voor wie zich dagelijks door stedelijke centra verplaatst.

Honda introduceert verwisselbaar oplaadstation voor accu’s in Japan

Voor 2023 zijn de kleuren van de SH350i, de onbetwiste koning van de middelgrote motorscooters, vernieuwd voor drie van de zes beschikbare varianten. De Black, Pearl Cool White en Mat Ruthenium Silver Metallic-versie krijgen gezelschap van de nieuwe Crescent Blue Metallic en de vernieuwde Sporty-versies in Mat Lucent Silver Metallic en Mat Coal Black Metallic, beide voorzien van zwarte velgen en sportieve rode stickers.

Voor de SH125i en SH150i zijn er naast de Pearl Nightstar Black de nieuwe Pearl Falcon Gray, Mat Pearl Cool White, Pearl Pacific Blue en de vernieuwde ‘Sporty’ in Mat Coal Black en Hyper Red, beide ook met zwarte velgen.

Honda PCX en Vision 110

In 2021 was de SH125i de bestverkochte motorscooter in Europa. Meer dan 20.000 klanten kozen ‘m vanwege zijn ingenieuze formule met grote wielen en platte platform. In 2022 is de SH125i de op één na bestverkochte scooter in Europa na de Honda PCX125, die door zijn wendbaarheid, comfort, functionaliteit en glans in veel Europese landen geliefd is.

2023 Honda CB650R ziet de wereld gitzwart tegemoet

Met dezelfde doelstellingen van praktische bruikbaarheid en efficiëntie, maar met een eenvoudiger en rationeler formule, is de Vision 110 de keuze van degenen die een stadsscooter nodig hebben, maar een maximale prijs-kwaliteitverhouding willen. Een motorscooter dus met een laag brandstofverbruik, maximale betrouwbaarheid, praktische uitrusting en een lagere aankoopprijs.

Voor 2023 heeft de PCX 125 naast de al bestaande Mat Galaxy Black Metallic en Pearl Jasmine White – met zwart logo, swingarm en stuur – de nieuwe Pearl Jupiter Gray en Mat Suit Blue Metallic.

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen

MIS NIETS MEER
SCHRIJF JE IN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF
Krijg als eerste alle nieuwsupdates en exclusieve artikelen direct in je inbox..
INSCHRIJVEN
Probeer het maar, je kunt altijd opzeggen onderaan een mailing.
close-link
KRIJG ALS EERSTE ALLE NIEUWSUPDATES. SCHRIJF JE NU IN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF.
INSCHRIJVEN
close-image