Honda viert feest op Assen

Of het zondag in de MotoGP feest wordt voor Honda, is gelukkig nog lang niet te zeggen. Maar dat de Dutch TT 2019 een bijzonder evenement voor ze is, staat nu toch al vast. Ze vieren op ‘ons’ Assen namelijk dat ze 60 jaar in de GP’s rijden. Vandaag is er daarom een speciale persconferentie met als bijzondere gasten Kunimitsu Takahashi, Freddie Spencer, Mick Doohan en Marc Marquez.

Ter gelegenheid van het 60-jarig jubileum wordt er daarnaast op zondag een ereronde gereden door Takahashi, Doohan en Spencer. Dat zal geschieden op de racedag, om 13.20 uur, tussen de races van de Moto2 en de MotoGP.

Maar wat ons betreft is de speciale kleurstelling van het Honda Team Asia in de Moto3 het absolute hoogtepunt van het Honda-feest. Toba Kaito (27) en Ai Ogura (79) zullen namelijk in het prachtige grijs-geel-rood-zwart rondrijden, inclusief de best leesbare startnummers in jaren.

De twee Moto3 Honda’s zijn overigens gebaseerd op de Honda RC143, maar dat zullen kenners al wel gezien hebben.

Mautic Tags

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

Marien Cahuzak, geboren op 3 juni 1982, was amper twee maanden oud toen hij voor het eerst met zijn vader naar de Citadel van Namen ging voor de Belgische cross-GP. Vanaf dat moment speelt de motorsport een grote rol in zijn leven en die rol is als MotorNL-sportcoördinator alleen maar groter geworden. Houdt ook van veldrijden trouwens.

Misschien vind je dit ook interessant?