13 C
Nederland
vrijdag 19 augustus 2022
premium preview

Dit is een Premium-Preview artikel. Deze kun je op dit moment tijdelijk lezen om kennis te maken met onze betaalde artikelen. Wil je in de toekomst alle Premium artikelen kunnen lezen? Neem dan een abonnement. Dat kan al vanaf €2,50 per maand. Klik hieronder op de button voor de mogelijkheden.

Honda viert feest op Assen

Of het zondag in de MotoGP feest wordt voor Honda, is gelukkig nog lang niet te zeggen. Maar dat de Dutch TT 2019 een bijzonder evenement voor ze is, staat nu toch al vast. Ze vieren op ‘ons’ Assen namelijk dat ze 60 jaar in de GP’s rijden. Vandaag is er daarom een speciale persconferentie met als bijzondere gasten Kunimitsu Takahashi, Freddie Spencer, Mick Doohan en Marc Marquez.

Ter gelegenheid van het 60-jarig jubileum wordt er daarnaast op zondag een ereronde gereden door Takahashi, Doohan en Spencer. Dat zal geschieden op de racedag, om 13.20 uur, tussen de races van de Moto2 en de MotoGP.

Maar wat ons betreft is de speciale kleurstelling van het Honda Team Asia in de Moto3 het absolute hoogtepunt van het Honda-feest. Toba Kaito (27) en Ai Ogura (79) zullen namelijk in het prachtige grijs-geel-rood-zwart rondrijden, inclusief de best leesbare startnummers in jaren.

De twee Moto3 Honda’s zijn overigens gebaseerd op de Honda RC143, maar dat zullen kenners al wel gezien hebben.

Marien Cahuzak
Marien Cahuzak, geboren op 3 juni 1982, was amper twee maanden oud toen hij voor het eerst met zijn vader naar de Citadel van Namen ging voor de Belgische cross-GP. Vanaf dat moment speelt de motorsport een grote rol in zijn leven en die rol is als MotorNL-sportcoördinator alleen maar groter geworden. Houdt ook van veldrijden trouwens.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen