Hoog water bij MV

Iedereen die wel eens bij MV Agusta is geweest, weet dat de ligging van de fabriek prachtig is. De fabriekshallen liggen aan een idyllisch meer en het uitzicht op de bergen is geweldig. Een strategische ligging, want toen Aermacchi er nog watervliegtuigen produceerde was het naastgelegen meer natuurlijk een ideale start- en landingsbaan.

Maar die ligging heeft ook een keerzijde, zo blijkt. De Italiaanse website Insella.it meldt dat de fabriekshallen onder water staan door aanhoudend noodweer. Het naastgelegen meer is overstroomd, en dus ook het MV-terrein. Ruim honderd arbeiders zijn met natte voeten naar huis gestuurd en de productie van motorfietsen ligt stil.

De directe productie is niet stilgelegd doordat er allerlei machines stuk zijn, maar vooral omdat de infrastructuur op het terrein onbruikbaar is. Heftrucks kunnen niet rijden en dus ligt de aanvoer van onderdelen ook stil. De enige schade die er op dit moment lijkt te zijn is schade aan enkele testbanken aan het einde van de productieband. Andere machines zijn op tijd uitgeschakeld en waarschijnlijk valt de schade daaraan mee.

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Misschien vind je dit ook interessant?