donderdag 8 december 2022
premium preview

Dit is een Premium-Preview artikel. Deze kun je op dit moment tijdelijk lezen om kennis te maken met onze betaalde artikelen. Wil je in de toekomst alle Premium artikelen kunnen lezen? Neem dan een abonnement. Dat kan al vanaf €2,50 per maand. Klik hieronder op de button voor de mogelijkheden.

Huldiging voor ‘Team Brabant’ bij PSV

Het was de grap van het weekeinde in Assen. Niet TeamNL had de Motocross of Nations gewonnen, maar Team Brabant. Daarbij uiteraard referent aan het feit dat Glenn Coldenhoff, Jeffrey Herlings en Calvin Vlaanderen allemaal ‘iets’ met deze provincie hebben. Niet zo vreemd overigens, want als ergens de cross leeft dan is het wel in… Juistum.

Skybox

PSV Eindhoven heeft geheel toevallig ook iets met Brabant en dat geeft een band. Daarom worden de drie MXoN-helden aanstaande zondag gehuldigd tijdens PSV – VVV door Toon Gerbrands, algemeen directeur van PSV. De bedoeling is dat dit in de rust gaat gebeuren. Daarnaast mogen de drie vanuit een skybox de eredivisiewedstrijd volgen.

Overigens is ook Roan van de Moosdijk, die samen met Calvin streed om de MX2-plaats in het team, erbij en dat maakt het dan direct vier Brabantse crossers.

Foto: ANP

Marien Cahuzak
Marien Cahuzak, geboren op 3 juni 1982, was amper twee maanden oud toen hij voor het eerst met zijn vader naar de Citadel van Namen ging voor de Belgische cross-GP. Vanaf dat moment speelt de motorsport een grote rol in zijn leven en die rol is als MotorNL-sportcoördinator alleen maar groter geworden. Houdt ook van veldrijden trouwens.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen