vrijdag 24 maart 2023

Scoop: Husqvarna Vitpilen 701 Aero rijdend gespot!

De VPRO heeft ‘Onze man in Teheran’, wij van Motor.NL hebben ‘Onze man in Tirol’: Jan Wilmink. Als eigenaar van Apart Vivaldi in het Paznauntal houdt Jan, oud Nederlands enduro-kampioen, altijd z’n ogen voor ons open. Zo ook vandaag, waar hij bovenstaande foto schoot die ons uiteindelijk naar de nieuwe Husqvarna Vitpilen 701 Aero leidde.

‘Ik ben in het Kaunertal en zag een vreemde creatie! Waarschijnlijk een Husqvarna die het daglicht nog niet mag verdragen. Ik mocht niet fotograferen’, zo laat Jan ons weten.

Op de foto (boven) zien we een afgedekte Husqvarna Svartpilen 701 in Style-uitvoering. Na lang bestuderen van de foto besluit de Motor.NL-redactie: ‘Dit is geen nieuws, op de twee praktische spiegeltjes na!’

Toch doen de twee gefrustreerde Husqvarna-medewerkers vermoeden dat bepaalde zaken nog niet zichtbaar mogen zijn. Pas na een paar uur valt ons oog op de motor die wordt afgeschermd door de beide mannen. ‘Dat kontje, dat kennen we nog niet’, en thuis duikt Jan in GoPro-beelden die de screenshot hieronder opleveren.

701 Aero 2020

Wat we hier zien is de beeldschone Husqvarna Vitpilen 701 Aero. Die Aero werd op de Eicma nog als concept gepresenteerd, maar wordt dus nu al getest op de openbare weg. Dat kan eigenlijk maar één ding betekenen: Husqvarna zal de Aero hoogstwaarschijnlijk begin november als 2020-model presenteren op de Eicma.

Wij zeggen: mooi nieuws! Zeker omdat Husqvarna als geen ander merk erg weinig afwijkt van de getoonde proto-types/conceptmodellen. Dat lijken we op bijgaande foto’s ook te zien. De spectaculaire vormgeving lijkt behouden en hoewel we helaas weinig details zien, kunnen we met onderstaande foto van het conceptmodel een behoorlijk totaalplaatje schetsen. Wij hebben nu al zin in 2020!

© Foto’s: Jan Wilmink

Vitpilen Aero

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen

MIS NIETS MEER
SCHRIJF JE IN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF
Krijg als eerste alle nieuwsupdates en exclusieve artikelen direct in je inbox..
INSCHRIJVEN
Probeer het maar, je kunt altijd opzeggen onderaan een mailing.
close-link
KRIJG ALS EERSTE ALLE NIEUWSUPDATES. SCHRIJF JE NU IN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF.
INSCHRIJVEN
close-image