Husqvarna timmert aan de weg

Het gaat goed met Husqvarna. Na een hobbelig aantal jaren waarin de eigenaarspapieren meerdere malen bij andere bedrijven kwamen te liggen, heeft het merk eindelijk kalmere wateren gevonden. Een Alpenmeertje dan wel aangezien het merk sinds 2013 onder de vleugel van KTM valt. Dat de verkoopcijfers flink in de lus staan is daarvan een goede indicatie. In 2016 wist Husqvarna wereldwijd ruim 30.000 motoren te verkopen. Daarmee maken ze een groei van 43% in zowel afzet als omzet vergeleken met 2015.

In 2016 lanceerde ze de 701 Enduro en Supermoto daarnaast werden de FE en TE enduromodellen vernieuwd. Husqvarna meent dat die modellen de reden zijn van het verkoopsucces. Wellicht staat er voor dit jaar nog wel zo’n verkoopsucces in het verschiet. Ergens in de tweede helft van dit jaar worden namelijk de langverwachte 401 Vitpilen en Svartpilen gelanceerd. Helemaal duidelijk is het helaas nog niet wanneer ze dan ook echt te koop zijn. Echte straatmotoren heeft Husqvarna sinds de Nuda niet meer gemaakt dus zijn wij erg benieuwd naar deze twee ééncilinders. 

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73, Promotor en Classic & Retro. Redacteuren Ad van de Wiel, Jan Kruithof, Eddie de Vries, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.