donderdag 28 maart 2024

Husqvarna timmert aan de weg

Het gaat goed met Husqvarna. Na een hobbelig aantal jaren waarin de eigenaarspapieren meerdere malen bij andere bedrijven kwamen te liggen, heeft het merk eindelijk kalmere wateren gevonden. Een Alpenmeertje dan wel aangezien het merk sinds 2013 onder de vleugel van KTM valt. Dat de verkoopcijfers flink in de lus staan is daarvan een goede indicatie. In 2016 wist Husqvarna wereldwijd ruim 30.000 motoren te verkopen. Daarmee maken ze een groei van 43% in zowel afzet als omzet vergeleken met 2015.

In 2016 lanceerde ze de 701 Enduro en Supermoto daarnaast werden de FE en TE enduromodellen vernieuwd. Husqvarna meent dat die modellen de reden zijn van het verkoopsucces. Wellicht staat er voor dit jaar nog wel zo’n verkoopsucces in het verschiet. Ergens in de tweede helft van dit jaar worden namelijk de langverwachte 401 Vitpilen en Svartpilen gelanceerd. Helemaal duidelijk is het helaas nog niet wanneer ze dan ook echt te koop zijn. Echte straatmotoren heeft Husqvarna sinds de Nuda niet meer gemaakt dus zijn wij erg benieuwd naar deze twee ééncilinders. 

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen