Husqvarna Vitpilen op basis van Super Duke R

De brede banden-brigade krijgt bezoek. Fietsen als de Ducati Diavel en de MV Agusta Dragster kunnen de borst nat maken, want dit soort hooliganfietsen mogen een niche zijn waarin de concurrentie beschaafd verloopt. Nu Husqvarna haar pijlen op het segment gericht heeft, is het gedaan met de rust.

Husqvarna moet de eerste productie Vitpilen nog neerzetten, maar inmiddels hebben we er al zeker twee gezien; de 401 Vitpilen en de 701 Vitpilen, respectievelijk op basis van de 390 Duke en 690 Duke, maar wat er nu toch op spionagefoto’s vastgelegd is…

Denk je eens in, een KTM 1290 Super Duke R, maar dan met clip-ons, een kort kontje, een powercruiser-achtige zithouding en een lijnenspel in de trant van Husky’s recente Vitpilen-studiemodellen. Krijg je het warm van, hé? Super Duke R + Vitpilen = een dondersgoed plan.

Behalve dat waanzinnige fantasiebeeld, rijden er dus gewoon al zogeten ‘mules’ rond van deze machine. Terwijl bang waren dat Husqvarna enkele modellen ónder de 701 Vitpilen zou positioneren, bewijs KTM met dochteronderneming Husqvarna op alles behalve safe te spelen. 

TOEVAL?
Het zal wel toeval zijn, maar toch. Husqvarna rondt tegenwoordig alle typenamen af tot ‘iets-nul-één’, zoals KTM dat doet met ‘iets-negentig’, ondanks dat bijvoorbeeld een 390 Duke 375cc heeft. Alleen de 1290 Super Duke R, die heeft 1301cc. De noemer 1301 Vitpilen bedenkt zichzelf dus.

Naar verwachting zien we deze machtige powercruiser/hooliganmotor/porno bike op de Intermot in Keulen in oktober. Zit het tegen, dan wordt het de EICMA in Milaan een maandje later. 

Wij kunnen niet wachten…

Foto’s: Kiska Design 

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Misschien vind je dit ook interessant?