Husqvarna’s Vitpilen 701 wint designprijs

We zijn er hier op de redactie eensgezind over dat het Husqvarna Vitpilen 701-concept hartstikke machtig is, en blijkbaar zijn we niet als enige enthousiast over Husky’s café racer-prototype. De Vitpilen heeft namelijk de iF DESIGN AWARD 2016 gewonnen in de categorie ‘Professional Concept’.

De jury van de iF World Design Guide omschreef de Vitpilen 701 als volgt:
“Een iconische visie, welke compleet nieuw en progressief is. Een frisse kijk op de essentie van motorrijden. De Vitpilen 701 is een eerste stap in Husqvarna’s terugkeer naar de straatmotorfietsen. Een door en door moderne en innovatieve machine, die puurheid, functie en praktische inzetbaarheid verenigd. De 701 is een nieuw soort interpretatie van de wat de moderne vrijgeestige motorrijder zoek: een motor die het tijdloze plezier van het rijden samenvat in één product. En dat alles met een hoogstaand niveau van esthetische eenvoud, die verloren lijkt te zijn gewoon in de overdaag en hypes van het moderne motorfiets ontwerp. De authentieke balans tussen vorm en functie bezorgt een spannend soort motorfiets.”

Als dat geen lovende woorden zijn! Zijn we het uiteraard roerend mee eens, en dat is niet omdat we nog een reden zoeken de Vitpilen 701 nog weer eens in beeld te brengen – aangezien we daar geen enkele reden voor nodig hebben. Kortom, tijd voor een knap galerijtje! 

[justified_image_grid ids=23411,23412,23413,23414,23415,23416,23417,23418]

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Misschien vind je dit ook interessant?