dinsdag 27 september 2022
premium preview

Dit is een Premium-Preview artikel. Deze kun je op dit moment tijdelijk lezen om kennis te maken met onze betaalde artikelen. Wil je in de toekomst alle Premium artikelen kunnen lezen? Neem dan een abonnement. Dat kan al vanaf €2,50 per maand. Klik hieronder op de button voor de mogelijkheden.

“Ik ben een enorme adrenalinejunk”

De MotoGP is terug op de kabel! Eurosport heeft de uitzendrechten bemachtigd waardoor de GP weer voor iedereen te zien is. Het sportkanaal pakt groots uit door vanaf locatie uit te gaan zenden. De commentatoren – Patrick van der Goorbergh en Diederick de Vries – kennen we natuurlijk al van het WK Superbike. Presentatrice Samantha van Wijk is nieuw bij de zender. We maken kennis met haar via de telefoon:

Gefeliciteerd met je nieuwe baan! Ben jij zo’n motorsportfanaat?
“Ik ben een enorme adrenalinejunk en volg alles qua sport. Ook de MotoGP dus, maar dat doe ik vrij globaal. Vraag me dus echt niet om de ins en outs.”

Ben je gevraagd voor deze functie?
“Ja, ze vroegen of ik een screentest wilde komen doen. Ze hadden me gezien in het programma N-H Sport op RTV Noord-Holland. Dat is een talkshow over voetbal, maar ook andere takken van sport worden daarin behandeld. Ik moest een interview doen met Michael van der Mark en wat aankondigingen. Ik vind het een hele eer om dit te mogen doen.”

Wat doe je naast je werk bij Eurosport?
“Ik doe vrijwilligerswerk bij sportclub Only Friends. Daar begeleid ik gehandicapten kinderen die willen sporten. Sport is er voor iedereen en ik vind dat iedereen ook moet kunnen sporten. Daarnaast werk ik nog voor het programma Track en Trails (reisprogramma SBS6 en SBS9). Ik ben de aankomende periode dus heel erg veel op reis!”

Hoe gaat de uitzending eruit zien?
“Ik neem het programma door met de kijker vanaf de grid. Ook ga ik reportages maken en interviews afnemen. Mocht er brekend nieuws vanaf de grid of paddock zijn, kan ik inbreken tijdens het commentaar van mijn collega’s. Een compleet aanbod voor de kijker dus.”

Rijd je zelf motor?
“Nee! Maar ik ben nu op weg naar mijn eerste rijles. Ik vind dat ik wel moet weten wat de coureurs meemaken om een goed verslag te kunnen doen. Daar zet ik me tweehonderd procent voor in. Patrick en Diederick gaan er voor zorgen dat ik ook zo snel mogelijk wat ervaring op het circuit krijg!”

Bij dertien van de achttien wedstrijden zal er live op locatie uitgezonden worden. De wedstrijden worden wel verdeeld over Eurosport 1 en 2. In ieder geval zijn de eerste vijf wedstrijden op Eurosport 1 te zien. Voor het complete programma kun je terecht op de website van de zender.

Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen