Motorrijders ontwaken uit winterslaap

Dit is een persbericht. De redactie van MOTOR.nl is dus niet verantwoordelijk voor de inhoud. Heb je zelf een persbericht dat je graag op MOTOR.nl ziet? Dan mail je deze naar redactie@motor.nl.

De MOTORbeurs in Utrecht vormt traditiegetrouw de start van het nieuwe motorseizoen. Uiteraard ontbreekt de Koninklijke Nederlandse Motorrijders Vereniging niet op dit evenement dat van 26 februari tot en met 1 maart plaatsvindt.

Met onderstaande lentetips van de KNMV verloopt de reis op de motor naar de Jaarbeurshallen gesmeerd: 

1. Na een lange winterstop is de spanning in de banden meestal te laag. Controleer de spanning en vul indien nodig lucht bij. Bekijk ook of het bandenprofiel nog voldoende is. 

2. Check het oliepeil van je motor met behulp van de peilstok of het kijkglaasje.

3. Werkt je verlichting nog goed: achterlicht, remlicht en koplamp? Zonder werkende verlichting mag je de weg niet op.

4. Controleer ook je remmen: voelen ze nog goed en niet sponzig aan? Ga bij twijfel langs bij je motordealer.

5. Geef jezelf de tijd om te wennen als je voor het eerst van het seizoen weer op de motor zit. En fris je vaardigheden op door bijvoorbeeld een motorcursus te volgen zoals de KNMV Back on Bike-training: een gloednieuwe cursus van een halve dag, speciaal voor de heropstapper of de motorrijder die aan het begin van het seizoen wel een korte opfriscursus kan gebruiken. Bekijk het complete cursusaanbod op www.knmv.nl/cursusaanbod.  

6. Het verkeer is een samenspel tussen alle deelnemers. Houd er rekening mee dat automobilisten weer aan de terugkeer van motorrijders  in het dagelijks verkeer moeten wennen. Zorg ervoor dat je goed zichtbaar bent. Als motorrijder moet je soms de fouten van anderen opvangen door het innemen van een goede positie op de weg of door het tijdig aanpassen van je snelheid in een risicovolle situatie.

KNMV Motorparkeerplaats
Alle bezoekers die bij de MOTORbeurs op de motor arriveren kunnen hun gemotoriseerde tweewieler parkeren op de gratis en bewaakte KNMV Motorparkeerplaats. Deze bevindt zich dit jaar i.v.m. werkzaamheden bij de Jaarbeurs op een alternatieve locatie: langs de gloednieuwe promenade. Zorg er dus voor dat je trots glimt!

Beursacties
KNMV-leden ontvangen op vertoon van hun ledenpas bij de kassa € 5,- korting op de toegangsprijs. En bij de KNMV-stand in hal 8 regent het voordeel: van kortingen op diverse Voortgezette Rijopleidingen (VRO’s) tot en met de kans op een jaar lang gratis tanken bij Total t.w.v. € 1000,-. Op vertoon van hun ledenpas ontvangen KNMV-leden bij de KNMV-stand in hal 8 bovendien een leuk presentje. Bekijk al onze beursacties op www.knmv.nl.

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Misschien vind je dit ook interessant?