‘Ik heb echt geluk gehad’

In het aankomende dubbelnummer van MOTO73 deden we ene poging om de beste manier te vinden waarop je je gestolen motorfiets kan terugkrijgen.

Dat is namelijk lang niet zo eenvoudig. Jaarlijks worden er gemiddeld zo’n 1.700 motorfietsen bij de politie gemeld als gestolen. Daarvan worden er slechts 2 op 10 teruggevonden. Helaas zitten bij die cijfers nog niet eens al die crossmotoren die de laatste jaren gewilde objecten bij het dievenvolk zijn geworden.

Politie
Uit gesprekken met een aantal van onze lezers blijkt dat je dus zeer proactief moet zijn om je tweewieler terug te krijgen. Ze werd de zaken van zowel Jeroen als StefanPaul na slechts een dag gesloten wegens een gebrek aan aanknopingspunten. De capaciteit van de politie is te laag om gedegen onderzoek te kunnen doen, vandaar dat slechts zaken in behandeling worden genomen waar daadwerkelijk getuigen bij zijn of duidelijke sporen zijn gevonden. 

Social media
In nummer 26/1 lees je hoe StefanPaul en Jeroen probeerden met de inzet van sociale media hun motorfiets wel en niet wisten terug te krijgen. Geluk blijkt helaas de grootste factor.. 

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73, Promotor en Classic & Retro. Redacteuren Ad van de Wiel, Jan Kruithof, Eddie de Vries, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.