In Memoriam: Karel Hubert

Vrijdag 17 april 2015: Gisteren is Karel Hubert overleden. Begin jaren ’70 was hij nauw betrokken bij de oprichting van MOTO73, en hij bleef nog jaren lang als columnist en medewerker voor het tijdschrift actief. Zijn rubrieken Circus Hubert en Villa Belvedère waren spraakmakend, net zoals door hem geschreven boekjes als Dwars, waarin hij motoren en hun bezitters op kritische en humoristische manier beschreef.

Oud-medewerker Berry Zand Scholten over Hubert: “Hij had een vlijmscherpe pen, was een genadeloos observator, maar hij heeft zeker bijgedragen aan de modernisering van de motorpers destijds. Hubert maakte zeker niet alleen vrienden. Door zijn kritische boekjes als ‘Dwars’ joeg hij ook velen tegen zich in het harnas. Hubert heeft ontelbare motoren bezeten en gereden. Hij was nogal wispelturig: soms ruilde hij een gloednieuwe motorfiets na één week al weer in. ‘Niks voor mij’, zei hij dan. Anderhalf jaar geleden maakte ik met Nico van de Kuinder en Karel een trip door Engeland. Het was Karels allerlaatste motortrip. Ach ja….. Ik heb veel ruzie en ongenoegen gehad met deze man, veel in de journalistieke en columntechnische clinch gelegen, maar ik heb ook veel, héél veel vriendschap, collegialiteit en warmte ontvangen.”

Karel Hubert is 65 jaar oud geworden.

Update dinsdag 21 april 2015: Morgen, woensdag 22 april, wordt Karel Hubert naar zijn laatste rustplaats gebracht. In stijl, want Hubert zal op het span van een MZ vervoerd worden. Het wordt gewaardeerd als hij daarbij door andere motoren wordt begeleid. Wil jij hem deze laatste eer bewijzen? Wees dan exact om 12.30 op Plein 1945 in Laren, vlakbij Huberts woning aan de Jordaan in Laren. Het is de bedoeling dat iedereen nagenoeg stipt op tijd arriveert zodat er geen overlast is, en er wordt ook stipt op 12.30 vertrokken. 

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.