woensdag 24 april 2024

In memoriam: Willem Pol

Legendarisch mens en motorman Willem Pol is afgelopen weekeinde op 78-jarige leeftijd na een ziekbed overleden. Als freelance medewerker van MOTO73, alsmede graag genode gast bij MOTOR Magazine, was hij -als groot kenner van vooroorlogse motoren- onze vraagbaak, wandelende catalogus en leermeester. Zeer gewaardeerd, niet alleen om zijn kennis, ook om zijn schrijftalent. Hij publiceerde diverse boeken, waarvan het boek over de geschiedenis van de Groninger importeur Gremi (o.a. Triump) –waar hij jarenlang heeft gewerkt- zijn laatste is. Zeer binnenkort zullen wij hiervan een recensie plaatsen.

Dit alles op professioneel gebied, maar zeker ook op persoonlijk vlak werd Willem Pol uitermate gewaardeerd. Een gouden kerel met een groot hart. Zijn innemende persoonlijkheid, energie, enthousiasme en fantastische verhalen maakten hem tot een graag geziene gast en inspirerend persoon. Zijn liefde voor en strijd om behoud van de Drentse streektaal zorgde daarbij tevens voor vele interessante gesprekken.

Willem Pol; dank voor al je enthousiasme, kennis, tomeloze inzet en hulp. Je hebt veel uit het leven gehaald en tot het laatst genoten. Een voorbeeld voor velen.

Ons medeleven is met de kinderen, kleinkinderen en Willems vriendin.

De redacties van MOTO 73, MOTOR Magazine en MOTOR.NL

Onderstaand een film die Marcus Kingma als eerbetoon heeft gemaakt, alsmede een opname waarin Willem Pol met grote passie uitlegt en demonstreert hoe zijn Douglas uit 1914 gestart moet worden.

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen