In memoriam: Willem Pol

Legendarisch mens en motorman Willem Pol is afgelopen weekeinde op 78-jarige leeftijd na een ziekbed overleden. Als freelance medewerker van MOTO73, alsmede graag genode gast bij MOTOR Magazine, was hij -als groot kenner van vooroorlogse motoren- onze vraagbaak, wandelende catalogus en leermeester. Zeer gewaardeerd, niet alleen om zijn kennis, ook om zijn schrijftalent. Hij publiceerde diverse boeken, waarvan het boek over de geschiedenis van de Groninger importeur Gremi (o.a. Triump) –waar hij jarenlang heeft gewerkt- zijn laatste is. Zeer binnenkort zullen wij hiervan een recensie plaatsen.

Dit alles op professioneel gebied, maar zeker ook op persoonlijk vlak werd Willem Pol uitermate gewaardeerd. Een gouden kerel met een groot hart. Zijn innemende persoonlijkheid, energie, enthousiasme en fantastische verhalen maakten hem tot een graag geziene gast en inspirerend persoon. Zijn liefde voor en strijd om behoud van de Drentse streektaal zorgde daarbij tevens voor vele interessante gesprekken.

Willem Pol; dank voor al je enthousiasme, kennis, tomeloze inzet en hulp. Je hebt veel uit het leven gehaald en tot het laatst genoten. Een voorbeeld voor velen.

Ons medeleven is met de kinderen, kleinkinderen en Willems vriendin.

De redacties van MOTO 73, MOTOR Magazine en MOTOR.NL

Onderstaand een film die Marcus Kingma als eerbetoon heeft gemaakt, alsmede een opname waarin Willem Pol met grote passie uitlegt en demonstreert hoe zijn Douglas uit 1914 gestart moet worden.

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73, Promotor en Classic & Retro. Redacteuren Ad van de Wiel, Jan Kruithof, Eddie de Vries, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.