De lucht in met Guy Martin

Isle of Man TT-held, en bovenal cultfiguur, Guy Martin zoekt het hogerop dit jaar. Letterlijk in dit geval. De Brit is ingegaan op de uitnodiging om deel te nemen aan de Pikes Peak International Hill Climb.

De Pikes Peak Hill Climb is weliswaar wereldberoemd maar tot op heden vooral een Amerikaanse aangelegenheid. Om het internationale karakter van de vermaarde heuvelklim wat op te poetsen aasde de organisatie al tijden op een internationale ster, en dan vooral iemand uit het ‘roadrace’ circuit. Die doen immers niet zo moeilijk over uitloopzones, of liever: het gebrek eraan.

De 34 jarige Martin, waarschijnlijk de beste en bekendste TT-deelnemer die nooit een wedstrijd wist te winnen op het Isle of Man, wil de strijd met de 4300 meter hoge berg in Colorado wel aangaan.

Martin zal voor de 92ste editie van de Hill Climb plaatsnemen op een Suzuki GSX-R1100 uit 1992 (!) met een lokaal Martek-frame en, natuurlijk, een turbo. Er wordt gesproken over een vermogen van, houd je vast, 320 pk.

Doel is het record van Carlin Dunne (9 min, 52.819s) gezet op een Ducati Multistrada 1200 in 2012, te verbreken.

[justified_image_grid ids=19988,19989,19990,19991,19992]

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.