13 C
Nederland
dinsdag 9 augustus 2022
premium preview

Dit is een Premium-Preview artikel. Deze kun je op dit moment tijdelijk lezen om kennis te maken met onze betaalde artikelen. Wil je in de toekomst alle Premium artikelen kunnen lezen? Neem dan een abonnement. Dat kan al vanaf €2,50 per maand. Klik hieronder op de button voor de mogelijkheden.

In Schiedam kost parkeren geld

Officieel mag een motor niet op het trottoir staan, maar vaak wordt het oogluikend toegestaan. Maar niet in Schiedam-Oost waar een eigenaar van een motor sinds het invoeren van het betaald parkeren ook gewoon een vergunning moet hebben. En anders moet hij maar een kaartje kopen bij de parkeerautomaat.

Angelo van den Engel (26) wist niet wat hij hoorde toen hij vernam dat Schiedam de regeltjes had aangepast. Sinds vorig jaar heeft hij een autoparkeervergunning, zodat een tweede vergunning voor zijn motor hem nu 300 euro kost. ,,Een beetje overdreven niet?’’, zegt hij sarcastisch.

Volgens het MAG (Motorrijders Actie Groep) is Schiedam ook daadwerkelijk een grote uitzondering. Overal in Nederland mag je de motor parkeren op de stoep, mits daar ruimte voor is. En wandel- of invalidenwagens er geen hinder van ondervinden. Alleen bij grote evenementen en in sommige steden (Valkenburg en Scheveningen) zijn er speciale parkeerplekken voor motoren. Verder staat overal in Nederland de motor gewoon op de stoep. Lees meer

Foto: ANP

Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen