In Schiedam kost parkeren geld

Officieel mag een motor niet op het trottoir staan, maar vaak wordt het oogluikend toegestaan. Maar niet in Schiedam-Oost waar een eigenaar van een motor sinds het invoeren van het betaald parkeren ook gewoon een vergunning moet hebben. En anders moet hij maar een kaartje kopen bij de parkeerautomaat.

Angelo van den Engel (26) wist niet wat hij hoorde toen hij vernam dat Schiedam de regeltjes had aangepast. Sinds vorig jaar heeft hij een autoparkeervergunning, zodat een tweede vergunning voor zijn motor hem nu 300 euro kost. ,,Een beetje overdreven niet?’’, zegt hij sarcastisch.

Volgens het MAG (Motorrijders Actie Groep) is Schiedam ook daadwerkelijk een grote uitzondering. Overal in Nederland mag je de motor parkeren op de stoep, mits daar ruimte voor is. En wandel- of invalidenwagens er geen hinder van ondervinden. Alleen bij grote evenementen en in sommige steden (Valkenburg en Scheveningen) zijn er speciale parkeerplekken voor motoren. Verder staat overal in Nederland de motor gewoon op de stoep. Lees meer

Foto: ANP

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.