Minder files in februari

Ondanks twee dagen met lange files door winterweer, waren verkeersopstoppingen in februari over het geheel gezien gemiddeld korter en minder langdurig dan dezelfde maand in de afgelopen jaren. Dat liet de ANWB donderdag weten.

Begin februari ontstond er een regelrechte chaos op de snelwegen door sneeuwbuien die over het noorden en noordwesten trokken. Begin februari ontstond er een regelrechte chaos op de snelwegen door sneeuwbuien die over het noorden en noordwesten trokken. De zogenoemde filezwaarte (lengte maal de duur van de file) was 14 procent minder dan in februari in de laatste zes jaar. De ANWB noemt dat opvallend gezien de geregelde hinder door de soms winterse omstandigheden.

Zo ontstond op vrijdagmiddag 3 februari een regelrechte chaos op de snelwegen door sneeuwbuien die over het noorden en noordwesten trokken. Op het hoogtepunt van de drukte registreerde de automobielorganisatie een totale filelengte van 831 kilometer, goed voor een vierde plek in de files top-10. Op maandag 13 februari liep het verkeer vast door ijzel en stond het verkeer in de ochtendspits vast over een totale lengte van 430 kilometer.

Bron en foto: ANP

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.