13 C
Nederland
maandag 27 juni 2022

Minder files in februari

Ondanks twee dagen met lange files door winterweer, waren verkeersopstoppingen in februari over het geheel gezien gemiddeld korter en minder langdurig dan dezelfde maand in de afgelopen jaren. Dat liet de ANWB donderdag weten.

Begin februari ontstond er een regelrechte chaos op de snelwegen door sneeuwbuien die over het noorden en noordwesten trokken. Begin februari ontstond er een regelrechte chaos op de snelwegen door sneeuwbuien die over het noorden en noordwesten trokken. De zogenoemde filezwaarte (lengte maal de duur van de file) was 14 procent minder dan in februari in de laatste zes jaar. De ANWB noemt dat opvallend gezien de geregelde hinder door de soms winterse omstandigheden.

Zo ontstond op vrijdagmiddag 3 februari een regelrechte chaos op de snelwegen door sneeuwbuien die over het noorden en noordwesten trokken. Op het hoogtepunt van de drukte registreerde de automobielorganisatie een totale filelengte van 831 kilometer, goed voor een vierde plek in de files top-10. Op maandag 13 februari liep het verkeer vast door ijzel en stond het verkeer in de ochtendspits vast over een totale lengte van 430 kilometer.

Bron en foto: ANP

Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen