maandag 4 december 2023

In vijf stappen je motor snel, veilig en voor een goede prijs verkocht

Het succes van ikwilvanmijnmotoraf.nl verklaart

Wat de reden ook is, je motorfiets verkopen geeft vaak een hoop stress en nog veel meer gedoe. Potentiële kopers komen niet opdagen, je krijgt kansloze biedingen en je moet altijd maar weer hopen dat je motor na een proefrit terugkeert. Het kan echter ook sneller, gemakkelijker én veiliger dankzij ikwilvanmijnmotoraf.nl. Hun missie? Een gemakkelijke en betrouwbare verkoop van je motor, waar je tevreden op terugkijkt. Al meer dan 60.000 motorrijders gingen je voor!

Stap 1. De aanmelding

De eerste aanzet is normaal gesproken altijd de belangrijkste stap en daardoor regelmatig ook de lastigste, maar in dit geval is van lastigheid absoluut geen spraken. Sterker nog, het enige dat je hoeft te doen is te surfen naar www.ikwilvanmijnmotoraf.nl/motor-verkopen en daar het kenteken in te vullen (je kunt ook kiezen om handmatig het merk en model in te tikken). Het hoeft niet, maar het is zeker slim om foto’s toe te voegen en een zo’n volledig ingevulde omschrijving. Hoe meer informatie en beeld, hoe beter het beeld is dat de dealers krijgen die zijn aangesloten bij ikwilvanmijnmotoraf.nl. Het is natuurlijk aanlokkelijk om een iets mooier verhaal op te hangen, maar onze tip is om zo reëel mogelijk te zijn. Elke motordealer prikt namelijk zo door van-een-oud-vrouwtje-geweest-onzin heen. Voordat dealers je motor te zien krijgen, lopen de speciale van ikwilvanmijnmotoraf.nl ook nog de aangemelde motor na. Nog een reden dus om eerlijk te zijn.

Stap 2. Het bieden

Na je aanmelding ontvang je een referentienummer, in de veilingwereld kavelnummer genaamd, en vervolgens komt je motor terecht bij een netwerk dat bestaat uit ruim 800 RDW-erkende dealers. Alleen deze erkende dealers kunnen een bieding doen. Hierdoor ben je altijd zeker dat een betrouwbare partij, die verstand van zaken heeft, biedt op jouw motor. Het volledige veilinggedeelte is in handen van ikwilvanmijnmotoraf.nl. Daar heb je dus geen omkijken naar.

Stap 3. Het bod

Binnen een week krijg je via mail of telefoon de hoogste bieden te horen. Daarna is het aan jou om te beslissen of dat een goed bod is. Tevreden? Dan is je motor verkocht! Sommige motoren hebben echter meer tijd en aandacht nodig om op te vallen bij de dealers. Je motor kan na overleg altijd een extra ronde door de veiling gaan.

Stap 4. De leveringsafspraak

Heb je ja gezegd, dan ontvang je via de mail de verkoopbevestiging waarin de contactgegevens van de dealer staan vermeld. Je maakt een leveringsafspraak waarbij het belangrijk is je kentekendocumenten compleet te hebben. In de meeste gevallen wordt de motor bij je opgehaald. Breng je de motor zelf? Dan krijg je een tweedeklas treinkaartje terug naar huis vergoed.

Stap 5. De overdracht en vrijwaring

Het moment is daar, tijd om je motor echt te verkopen (en dus ook het moment van afscheid…) De dealer loopt de motor hiervoor eerst na en controleert of deze voldoet aan de omschrijving die je bij de aanmelding hebt gegeven. Is alles in orde? Dan ontvang je via contante betaling of een directe bankoverschrijving het overeengekomen bedrag. Gegarandeerd! Je krijgt ook meteen een bewijs van vrijwaring. In sommige gevallen is de motor niet in de staat die de dealer verwacht had. In dat geval kan een tegenbod volgen. Je bent nooit verplicht akkoord te gaan hiermee. Sterker, je kunt de deal dan gewoon kosteloos annuleren. Neem in dat geval wel altijd contact met ikwilvanmijnmotoraf.nl om te kijken of er nog een passende oplossing is. Vaak is dat zo!

Gefeliciteerd, je hebt je motor verkocht! Zo simpel kan het zijn.

Checklist voor de overdracht

  • Leg het kentekenbewijs met de twee tenaamstellingscodes of de kentekencard vast klaar.
  • Controleer dat alle sleutels en eventuele blokkeringscodes aanwezig zijn.
  • Zorg dat alle besproken onderhoudshistorie en -boekjes aanwezig zijn.
  • Lever je motor schoon op. Zo kan de dealer zien of de motor in de staat verkeert die is omschreven tijdens de aanmelding.
  • Neem bij de overdracht een geldig legitimatiebewijs mee.

Al meer dan 60.000 motorrijders gingen je voor!

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen

MIS NIETS MEER
SCHRIJF JE IN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF
Krijg als eerste alle nieuwsupdates en exclusieve artikelen direct in je inbox..
INSCHRIJVEN
Probeer het maar, je kunt altijd opzeggen onderaan een mailing.
close-link
KRIJG ALS EERSTE ALLE NIEUWSUPDATES. SCHRIJF JE NU IN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF.
INSCHRIJVEN
close-image