zondag 25 februari 2024

Indian komt met nieuwe Roadmasters en een Vintage

Indian Motorcycle Co., onderdeel van het in Medina, Minnesota gevestigde Polaris Inc., heeft z’n nieuws voor 2021 op een rijtje gezet. Dat doen ze na het sterkste verkoopkwartaal ooit.

De introductie van de nieuwe modellen geeft Indian maanden voorsprong op Harley-Davidson. Dat komt omdat Harley-Davidson, onder bewind van de nieuwe voorzitter, president en CEO Jochen Zeitz, heeft besloten om zijn nieuwe modeljaarintroducties naar het begin van het kalenderjaar te verplaatsen in plaats van tijdens de voorafgaande zomer, zoals eerder het geval was. Dat betekent dat 2021 modellen pas begin volgend jaar officieel worden aangekondigd.

Voor 2021 heeft Indian de nieuwe Roadmaster Limited- en Vintage Dark Horse-versies in het vooruitzicht gesteld. Daarbij is de Roadmaster Dark Horse aanzienlijke gerestyled en zijn er nieuwe kleuren voor het grootste deel van het assortiment. Laten we eens in detail kijken naar al het nieuws dat de dochteronderneming van de Polarisgroep heeft beloofd.

De Roadmaster Dark Horse en Roadmaster Limited winnen aan comfort dankzij het ClimaCommand verwarmde- en gekoelde zadel – tot nu toe alleen optioneel verkrijgbaar in de Thunderstroke-serie – terwijl de modellen uit de Roadmaster-, Challenger- en Chieftain-serie – opnieuw standaard – het Apple CarPlay-systeem met infotainment Ride Command krijgen. Andere nieuwe functies zijn de Adaptive LED Pathfinder-koplamp, die vanaf 2015 beschikbaar is op de Thunderstroke-modellen, en de nieuwe 12V laadaansluiting die is toegevoegd aan het dashboard van de Chieftain-, Roadmaster-, Springfield en Challenger-modellen. Nieuw voor de Scout-serie vanaf 2021 zijn naast een grotere keuze aan accessoires (waaronder scherm, zachte zijtassen en aerodynamische deflectoren) de keuze uit twee vloeistofgekoelde V2 blokken; de 1000cc met 76 pk of de 1113cc met 94 pk.

Roadmaster Limited

Naast het bredere zdel en het standaard Apple CarPlay-systeem krijgt de Roadmaster Limited voor 2021 de nieuwe Crimson Metallic en Thunder Black Azure Crystal lak, zij- en topkoffertassen, elektrisch verstelbaar scherm en verwarmde handvatten. De Roadmaster is uitgerust met de krachtige 116 kubieke inch luchtgekoelde Thunderstroke V2.

Roadmaster Dark Horse

Net als de Limited krijgt de Dark Horse een nieuw zadel, het Ride Command infotainment systeem en nieuwe kleuren. En natuurlijk nieuwe kleuren: Thunder Black Smoke, White Smoke of Bronze Smoke.

Vintage Dark Horse

Naast het Vintage-model onderscheidt de Dark Horse – die alleen verkrijgbaar is in de kleur Blake Smoke met zwart gelakt blok – zich door de iets lagere prijs en de afwezigheid van een quick-release voorruit, zwarte lederen tassen met franjes en een eenpersoonszadel.

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen