13 C
Nederland
vrijdag 19 augustus 2022
premium preview

Dit is een Premium-Preview artikel. Deze kun je op dit moment tijdelijk lezen om kennis te maken met onze betaalde artikelen. Wil je in de toekomst alle Premium artikelen kunnen lezen? Neem dan een abonnement. Dat kan al vanaf €2,50 per maand. Klik hieronder op de button voor de mogelijkheden.

Inhoud, routes & video’s Promotor 09/19

Toeren

75 Jaar bevrijd: de race naar het noorden

De bevrijding van West-Europa begon 75 jaar geleden met de landing van 156.115 geallieerde soldaten op de stranden van Normandië. In drie etappes volgen wij het spoor van deze helden. Van de D-Day-stranden tot Wageningen, waar op 5 mei 1945 de Duitse overgave werd getekend. Etappe 2: over de grootste hindernis, de Ardennen.

Lees verder

Seelower Höhen: Het vergeten Duitsland

Achter de lijn Berlijn-Dresden lijkt Duitsland op te houden. Het grensgebied met Polen staat niet bekend als toeristische trekpleister, terwijl we toch graag bij de oosterburen op bezoek gaan. Het bijzondere is dat zelfs in eigen land dit laatste stukje Oost-Duitsland ‘vergeten’ is. We zoeken er de sporen van de veldslag die voor de nazi’s één van de laatste stuiptrekkingen zou worden: de strijd op de Seelower Höhen.

Lees verder

Motoren getest

  • Honda CRF1100L Africa Twin Adventure Sports
  • Toertest: Yamaha Tracer 700GT, Honda, CB500X en Suzuki V-Strom 650
  • Lezers testen de BMW-boxerfamilie
  • Norton Commando 961 Sport MK II
  • Occasion: Suzuki GSF1200
  • Triumph Tiger Sport

Spullen

Handschoenen voor de herfst. En voorjaar!

Jan Kruithof
Rijdt al heel lang motor. Is niet zo geïnteresseerd in de motor zelf, maar wel in wat-ie kan. Sterke voorkeur voor allroads, maar hypernakeds zijn ook niet te versmaden. En natuurlijk classics vanwege de techniek én de aaibaarheid. Rijdt zo'n 40.000 km per jaar. Heeft drie motoren, waarvan één woon-werk. Bezit zelf geen auto.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen