Onverwacht: Seat E-scooter

Waar zijn de Spaanse motormerken gebleven? Die vraag stellen we hier op de redactie nog wel eens. Maar er gloort hoop aan de horizon voor Spaanse tweewielers: De Seat E-Scooter, een onverwachte partij..

Autofabrikant Seat heeft aangekondigd heeft een elektrische scooter op de markt te gaan brengen. En dat zal al snel gebeuren ook. Volgend jaar moet de tweewieler klaar zijn. Seat werkt voor het project samen met het eveneens Spaanse Silence, een expert op gebied van elektrische tweewielers. De eScooter zal een vergelijkbaar vermogen hebben als een 125cc verbrandingsmotor.

Seat maakt onderdeel uit van de Volkswagen-groep. Zo kan het dat we de Volkswagen Up ook kennen als Seat Mii – of als een Skoda Sitigo als we dan toch bezig zijn. Of die Seat E-Scooter dus ook als Volkswagen- of Skoda-variant zal verschijnen?

Meer elektrisch motorrijden? Kijk hier

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.