Intermot: Aprilia RSV4 bescheiden verbeterd

In een bizarre wending, heeft Aprilia op de Intermot in Keulen de nieuwe Aprilia RSV4RR en RSV4RF onthuld. Dat is an sich niet vreemd, maar wat wel vreemd is is dat de Tuono V4 1100 semi-actieve Öhlins-vering krijgt, terwijl de RSV4 het met regulier veringsmateriaal moet doen.

Directe concurrenten als de Yamaha YZF-R1M, de Ducati Panigale V4S, Honda’s Fireblade SP-modellen en de Kawasaki ZX10R SE kregen stuk voor stuk dynamische vering de afgelopen tijd, maar Aprilia updatet nu hun superbike met niet veel meer dan nieuwe kleuren.

Even ging het gerucht dat men in Noale eenzelfde weg in zou slaan als Ducati met de Panigale V4 gedaan heeft, door een straatlegale uitvoering met een 1100cc V4 – ze hebben immers als het Tuono V4 1100-blok liggen, dus kat in het bakkie, toch? – uit zou brengen om een speciaal homologatiemodel met 1000 te gaan voeren. Vooralsnog lijkt die voorspelling niet uit te komen, maar de EICMA moet nog komen.

Wat de 2019 RSV4 – in zowel de RR- als de RF-uitvoering – betreft, is het blok inwendig verbeterd, maar komt het de absolute prestaties niet ten goede, maar dan praten we enkel over specificaties zoals maximale vermogencijfers bij toerental zus – hoe dat in de praktijk uitpakt, kan een heel anders zijn. Afijn, nog altijd legt de RSV4 een bepaald niet onaardige 115 Nm koppel en 201 pk aan de dag.
2019 Aprilia RSV4RR
De nieuwe kleuren hebben zoals het een beetje Italiaans fabrikant betaamt klinkende namen als Rivazza (grijs) en Arrabbiata (zwart) – beide refereren trouwens naar beroemde – of misschien eerder beruchte – bochten op de even zo beroemde circuits van Imola en Mugello. De RF-uitvoering krijgt een variatie op de al bekende rood-zwarte Superpole-kleuren.

Foto: Aprilia

Mautic Tags

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Misschien vind je dit ook interessant?