Intermot: BMW S1000RR onderweg…

Intermot, Keulen. BMW, München – vooruit, de motor worden bijna allemaal in de Berlijnse wijk Spandau gebouwd. Klinkt logisch dat BMW hun nieuwe vlaggenschip-superbike op de Intermot zou presenteren, maar dat was weer te gemakkelijk gedacht.

In plaats daarvan loopt BMW perfect in de pas met zo’n beetje alle merken en het toverwoord is ‘teaser trailer’. Niet een gloednieuwe 1000cc viercilinder-superbike, maar een video van welgeteld vijftien seconden is al dat BMW ons voorschotelde. De slogan moet prikkelen en geprikkeld zijn we zeker; ‘Heads Up. Adrenaline Incoming.’ Juist, maar wel pas op de EICMA in Milaan begin november.

Die flits die je in bovenstaande afbeelding ziet; dat is hem. Er zwerven allerhande schimmig verkregen spionagefoto’s over het wereldwijde web en zelfs een aantal patenttekeningen, maar slechts één ding is zeker; pas in Milaan kunnen we met zekerheid zeggen wat we nu denken te weten.

Wat we denken? De geometrie wordt scherper, het blok komt lager in het frame te hangen en de krukas – daar zit de grootste mechanische magie – draait tegen de rijrichting in. In de Grands Prix is het schering en inslag, maar enkel MV Agusta past het momenteel in een aantal blokken toe. Het heeft als voordeel dat de krachten van de krukas de andere roterende krachten – met name die van de vrij zware en onafgeveerde wielen – feitelijk teniet doen. 

Of, en hoe, en wat, en nog zo veel meer. We hadden het je graag vertelt, maar BMW houdt jou en ons nog even in spanning. Wie weet krijg je het exacte moment in de video gepauzeerd om een beter kijkje te krijgen. Wij hebben dat proberen te doen inmiddels opgegeven. 

Hier in elk geval de teaser trailer. Meer info als we het hebben!

 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door BMW Motorrad (@bmwmotorrad) op 2 Okt 2018 om 7:28 (PDT)

Foto en video: BMW Motorrad

Mautic Tags

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.