Interview: Motorrijinstructrice Corine Toirkens

Corine Toirkens is Motorvrouw van het Jaar 2012, voormalig ambulancechauffeur, rijinstructeur bijzonder weggedrag en motorrijvaardigheid en docent aan de Verkeersacademie. Bovenal is ze een gepassioneerd motorrijdster, die met haar website meer seksegenoten in het zadel wil krijgen.

Waarom wil je meer vrouwen op de motor krijgen?

‘Omdat er heel veel meiden zijn die graag willen motorrijden. Onzekerheid speelt vaak een grote rol. Meiden stellen zichzelf vragen zoals: “Hoe zouden ze het vinden dat ik motor rijd?” “Ben ik er niet te oud voor?” Zou ik het nog wel kunnen of durven?” Als je erkent en herkent dat je er moeite mee hebt om (weer) op de motor te stappen, ben je in mijn ogen goed bezig. Op deze manier heb ik al veel meiden het plezier gebracht in het motorrijden. Vrij van onzekerheid, maar wel met de boodschap tussen de oren: geen zicht, gas dicht en zorg dat je gezien wordt.’

Meer weten over Corine? In de zomereditie 15/16 van MOTO73 kun je het hele interview lezen. Deze editie kun je hier los online bestellen, maar is ook los te verkrijgbaar in de winkel. Wil je nooit meer een editie missen? Dan kun je hier de verschillende abonnementen terugvinden.

Tekst: Johan Leurink, foto: Target Press

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73, Promotor en Classic & Retro. Redacteuren Ad van de Wiel, Jan Kruithof, Eddie de Vries, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.