Is een Honda Rebel 1100 aanstaande?

De Honda Rebel 500 is een behoorlijk succes. Kennelijk bestaat er een groep motorrijders die wel een lichte cruiser willen rijden, maar niet per se een zware hoeven. Toch ziet Honda kansen voor een 1100-versie van de Rebel. Deze motor met een grotere cilinderinhoud zal het Rebel-platform naar een nieuw niveau tillen om de andere zware cruisers uit te dagen.

Honda’s nieuwe Rebel krijgt het 1082cc parallel-twin blok van de Africa Twin. Honda geeft  nog geen officiële informatie over het vermogen vrijgegeven, maar het zou logisch zijn dat Honda het blok zo configureert dat het meer koppel afgeeft in lage- en middentoeren. Het vermogen zou zich dan ergens ophouden rond de 95 pk.

De grote Rebel krijgt een nieuw rijwielgedeelte. Volgens Motorcycle News suggereren enkele nieuwe patenten een aantal serieuze veranderingen. Deze veranderingen duiden op een meer rechtop zithouding, terwijl de huidige Honda Rebel-stijl behouden blijft. Wel zal Honda de vering moeten upgraden om het extra gewicht en vermogen het hoofd te kunnen bieden.

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Misschien vind je dit ook interessant?