Italdag, 2 september in Beusichem

Recreatiegebied De Meent bij Beusichem zindert 2 september van Italiaans motorgeronk.

Voor de achtste keer strijkt de Italdag neer in het recreatiegebied De Meent bij Beusichem. Met een uniek Italiaans motormuseum, muziek, expositie, stands en importeurs. Toegang tot het evenement is gratis. Openingstijden van 10.00 tot 17.00 uur.

Motoren

Met mooi weer zijn er duizenden Italiaanse motorfietsen te bewonderen. Deze worden geparkeerd op de beveiligde Italiaanse motorparking. Niet-Italiaanse motorfietsen kunnen op een speciale parking buiten het festivalterrein geparkeerd worden. Ook voor auto’s is voldoende gratis parkeermogelijkheid. Volg hiervoor de aanwijzingen op de borden en van de vrijwilligers.

Jubilea

Ducati Club Nederland bestaat 40 jaar en Aprilia Riders Association bestaat 20 jaar. Beide clubs zullen groots uitpakken op de Italdag. Zo zal er onder andere een DCN ’40 expositie te zien zijn waar de historie van de club herbeleefd kan worden.

Italiaans motorfestival

De Italdag voorziet in de complete Italiaanse lifestyle. Zo zijn er tal van standhouders en zullen de livebands Motel ’35 en The Reverend op het hoofdpodium spelen. Op de Kerspop Talent Stage zullen diverse lokale artiesten hun opwachting maken.
Bij de DCN Fulmini stand kan worden deelgenomen aan de Scrambler raad & winactie, waar je o.a. een gratis weekend Ducati Scrambler rijden kan winnen. Ook voor de kinderen is voldoende te doen.

De importeurs van Aprilia, Benelli, Ducati, Moto Guzzi en MV Agusta zullen op de Italdag hun nieuwste motormodellen presenteren. Daarnaast kan je op een ruim aanbod Benelli- en Ducati motoren een proefrit maken.

Parc Fermé powered by Gallery Aaldering

Op het Parc Fermé staan de meest bijzondere en exclusieve motoren. Van klassieke oldtimers tot de meest recente special editions. Zo kom je ongetwijfeld de Ducati V4 speciale en de MV Agusta RVS#1 tegen. Een deskundige jury zal in zes categorieën prestigieuze trofeeën uitreiken voor de mooiste Italiaanse motorfiets van bouwjaar vóór 1970, tussen 1970 en 1990, vanaf 1990, meest bijzondere retro-bike/caféracer, de Ducati Zaltbommel Bokaal voor de mooiste Ducati en als hoofdprijs de Gallery Aaldering Trofee voor de mooiste motorfiets van het evenement.

Op het Parc Fermé staat een uniek Gallery Aaldering Museum. Zes pronkstukken waaronder een Benelli Sei racer 6-cilinder, een Ducati 998R Bayliss en een MV Agusta 750s America zullen vergezeld worden door een Ferrari 275 GTB longnose aluminium. Deze collectie is nooit eerder in deze samenstelling in Nederland vertoond.

Mautic Tags

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.