dinsdag 16 april 2024

Iván Cervantes breekt record ‘Grootste afstand op een motor in 24 uur’

Iván Cervantes, 5-voudig wereldkampioen Enduro en Triumph Global Ambassador, heeft officieel het Guinness World Record behaald voor ‘De grootste afstand op een motorfiets in 24 uur (individueel)’.

Op een Tiger 1200 GT Explorer, rijdend op de ovale baan van het Nardò Technical Center in Italië, legde Iván in een periode van 24 uur meer dan 4.012 km af, waarmee hij het vorige record van 3.406 km met meer dan 600 km heeft verbeterd.

15 landen op de motor binnen 24 uur: nieuw wereldrecord!!

De recordpoging werd op 30 april 2023 gevolgd en gevalideerd door een officiële jurylid van het Guinness World Record. De uiteindelijk bevestigde afstand bedraagt 4.012,53 km – een afstand die gelijk staat aan een reis van Londen naar de Piramide van Gizeh in Egypte – in 24 uur!

Bekijk de video van Iván’s ongelooflijke prestatie en leer meer over deze opmerkelijke prestatie van een van ’s werelds meest gerespecteerde Enduro-kampioenen.

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen