Iwema naar RW Racing GP

Wat lezers van deze website al een tijdje weten, is nu officieel bevestigd. Jasper Iwema en RW Racing GP bundelen de krachten voor het seizoen 2013. Met Iwema heeft het enige Nederlandse team in de Grand Prix de enige Nederlandse GP-coureur binnen haar gelederen.

De 22-jarige Iwema is uit op revanche nadat het seizoen 2012 uitliep op een teleurstelling, terwijl RW Racing GP juist liet zien tot de topteams te behoren met Luis Salom in de top 3 van het wereldkampioenschap. Voor Iwema wordt 2013 zijn vijfde en beslissende seizoen in de Grand Prix. Iwema treft bij RW Racing GP Jakub Kornfeil als zijn teamgenoot. De twee reden ook bij Ongetta CBC-Corse in de toenmalige 125cc-klasse al samen. Beide coureurs hebben een Kalex KTM tot hun beschikking.

Coureur Jasper Iwema: “Met uitzondering van een zevende plek in Le Mans bracht dit seizoen mij niet wat ik ervan verwacht had. Om dan nu al te mogen tekenen bij een team als dit, competitief, met topmateriaal en toppersoneel, voelt als een groot voorrecht. Dat het bovendien een Nederlands team is, een Drents zelfs, maakt het extra bijzonder. We kunnen nu wel al zeggen dat de TT, voor mij én het team een thuisrace in onze achtertuin, een groot feest wordt. Ik wil de familie Waninge, mijn sponsors en management en natuurlijk RW Racing GP bedanken voor hun vertrouwen in mij.”

Teameigenaar Roelof Waninge: “We hebben altijd als doelstelling gehad Nederlands talent een kans te geven. Ik ben erg blij dat er nu een groep mensen bij elkaar is gekomen die met RW Racing GP de komende jaren willen proberen Nederlanders verder te krijgen in de Grand Prix en met ons team willen gaan voor Nederlands succes! We zijn en blijven ambitieus. Ons doel is en blijft resultaten scoren op het allerhoogste niveau. We hebben laten zien dat we uitstekend materiaal hebben met Kalex KTM en dat we een team hebben dat topresultaten kan behalen. Dat betekent dan ook dat we wel verwachtingen hebben van Jasper."

Teammanager Johan Stigefelt: “Er zijn niet zoveel Nederlanders in de paddock, dus er is al veel contact. Jasper heeft een moeilijk seizoen gehad, maar wij geloven dat hij veel meer in zich heeft dan hij heeft kunnen laten zien. Het is goed voor de Nederlandse motorsport dat deze coureur en dit team elkaar hebben gevonden. Samen doen we onze uiterste best er een succesvol seizoen van te maken.”

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Misschien vind je dit ook interessant?