EICMA > Benelli BN600 gepresenteerd

Nieuws vanuit China? Jazeker, want Benelli valt alweer sinds 2005 onder de vlag van Qianjiang. In het Chinese Wenling staan zelfs maar liefst zo’n 14.000 mensen aan de productielijn. Het is dus bepaald niet vreemd dat per jaar meer dan 1,2 miljoen voertuigen en twee miljoen motorblokken de fabriek in China verlaten. Hoeveel procent Benelli daarvan voor haar rekening neemt, is onbekend maar veel zijn het niet zijn. Met de BN600 moet daar echter verandering in komen aldus een ambitieus persbericht.

Aan de basis ligt een 600cc viercilinder-in-lijn met een dubbele bovenliggende nokkenas en een maximaal vermogen van 82 pk bij 11.500 toeren per minuut. Het maximaal koppel bedraagt 51 Nm bij 10.500 toeren. De voorvering is een 50 mm upside-down voorvork terwijl de dubbele zwevende voorremmen 320 mm meten. Achter veert de BN600 met een duidelijk in het zicht geplaatste monoshock. De BN600 heeft verder een benzinetank met een inhoud van zestien liter, een zes versnellingsbak en zowel voor als achter een 17-inch band.

De nieuwe Benelli wordt rond komende zomer in het wit, zwart en oranje leverbaar voor een ‘zeer concurrerende adviesprijs’. Wat de Chinese Italianen daarmee bedoelen moet later blijken. Wij wachten in spanning af!

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Misschien vind je dit ook interessant?