Jamathi-nostalgie na MotoGP

Op 26 juni 1968 verraste Paul Lodewijkx op zijn Jamathi de grote favoriet Hans Georg Anscheidt in de laatste meters van de 50cc-race van de TT. Terecht wordt er tijdens de TT van dit jaar aandacht besteed aan de zege van Lodewijkx. Om vijf over drie (na afloop van de race van de MotoGP) gaan Jan de Vries, Henk van Kessel, Aalt Toersen, Theo Timmer (foto), Jos Schurgers en Angel junior of Pablo Nieto het TT Circuit Assen op voor het rijden van een ereronde.

Ongekende sensatie
Wie het geluk heeft toegang tot het rennerskwartier te hebben kan daar alle acht nog in Nederland aanwezige Jamathi’s bekijken op een stand van de Jamathi-club. Heel bijzonder is de aanwezigheid daar van de 50cc-twin van Suzuki van Anscheidt. Het was in 1968 een ongekende sensatie dat Lodewijkx op zijn door Jan Thiel en Martin Mijwaart gebouwde Jamathi de Duitse fabriekscoureur van Suzuki versloeg.

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.