vrijdag 9 december 2022
premium preview

Dit is een Premium-Preview artikel. Deze kun je op dit moment tijdelijk lezen om kennis te maken met onze betaalde artikelen. Wil je in de toekomst alle Premium artikelen kunnen lezen? Neem dan een abonnement. Dat kan al vanaf €2,50 per maand. Klik hieronder op de button voor de mogelijkheden.

Jamathi-nostalgie na MotoGP

Op 26 juni 1968 verraste Paul Lodewijkx op zijn Jamathi de grote favoriet Hans Georg Anscheidt in de laatste meters van de 50cc-race van de TT. Terecht wordt er tijdens de TT van dit jaar aandacht besteed aan de zege van Lodewijkx. Om vijf over drie (na afloop van de race van de MotoGP) gaan Jan de Vries, Henk van Kessel, Aalt Toersen, Theo Timmer (foto), Jos Schurgers en Angel junior of Pablo Nieto het TT Circuit Assen op voor het rijden van een ereronde.

Ongekende sensatie
Wie het geluk heeft toegang tot het rennerskwartier te hebben kan daar alle acht nog in Nederland aanwezige Jamathi’s bekijken op een stand van de Jamathi-club. Heel bijzonder is de aanwezigheid daar van de 50cc-twin van Suzuki van Anscheidt. Het was in 1968 een ongekende sensatie dat Lodewijkx op zijn door Jan Thiel en Martin Mijwaart gebouwde Jamathi de Duitse fabriekscoureur van Suzuki versloeg.

Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen