maandag 11 december 2023

Jay Leno breekt botten doordat gespannen kabel hem uit zadel van Indian uit 1940 werpt

De beroemde Amerikaanse komiek, eigenaar van een van ’s werelds mooiste motor- en autocollectie, viel over een gespannen kabel voor de ingang van een parkeergarage. Vorig jaar verbrandde hij zich aan een stoomauto uit 1907…

De 72-jarige Amerikaanse komiek Jay Leno is een gevierd tv-presentator en heeft een van de mooiste collecties auto’s en motoren ter wereld. In de VS is hij een echte ster. Maar zijn passie blijft bij motoren. Helaas blijkt dit ook uit de hoofdpijn die oudere voertuigen hem bezorgen. In 2022 lag hij 10 dagen in het ziekenhuis vanwege brandwonden die hij opliep achter het stuur van een stoomauto uit 1907.

1973 Kawasaki Z1 900 verkocht voor 50.000 euro!

Het laatste ongeval vond plaats op 17 januari. Hij crashte met een oude motorfiets en brak daarbij verschillende botten. De 72-jarige vertelde over zijn ongeluk met een Indian uit 1940.

‘Ik draaide een zijstraat in en reed een parkeergarage in en, zonder dat ik het wist, had een man een kabel voor de ingang van de parkeergarage gespannen, maar er hing geen vlag aan,’ vertelde Leno aan het Review-Journal. ‘Dus, weet je, ik zag het pas toen het te laat was. De kabel sloeg me gewoon neer en, boem, gooide me van de motor.’

Jay Leno verschijnt momenteel zelden op televisie. Hij kan zich eindelijk wijden aan zijn grote liefde, motoren. Hij bewaart honderden auto’s en enkele tientallen motoren (veel Italiaanse Ducati, MV en Aprilia). Hij verzamelt ook landbouwvoertuigen uit de vorige eeuw en beschikt over een carrosserieafdeling die voertuigen uit het begin van 1900 in perfecte staat kan houden. Dat doet hij natuurlijk niet alleen, zijn hobby levert brood op de plank op voor meerdere medewerkers.

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen