dinsdag 26 september 2023

1973 Kawasaki Z1 900 verkocht voor 50.000 euro!

Het is misschien pas de eerste maand van 2023, maar het seizoen voor motorfietsveilingen is al begonnen. Op Mecum Las Vegas 2023 – 24 tot 28 januari – verraste een volledig gerestaureerde Kawasaki Z1 900 uit 1973 iedereen – zelfs de eigenaar – toen hij voor € 50.500,- werd verkocht. 

De Kawasaki werd volledig gerestaureerd en verkeert in een goede, rijdende staat. De motor werd volledig gereviseerd, inclusief een cilinderrevisie en een totale revisie van de cilinderkop, samen met nieuwe pakkingen en afdichtingen. De carburateurs werden gereviseerd en deze Z1 kreeg ook een Dynatek Dyna S elektronische ontsteking, bobine en bougiekabels.

Norton F1 verkocht op een veiling voor meer dan 50.000 euro

Nadat de motor was gereviseerd, liet de eigenaar een zwarte keramische coating aanbrengen als finishing touch. De Kawasaki kreeg ook een nieuwe vier-in-één uitlaat van Z1 Parts, nieuwe ketting en tandwielen, en een opfrisbeurt van alle benodigdheden voor de bediening en kabels.

Bij de restauratie werd niets over he6 hoofdgezien, van vervangende achterbrugrollagers tot het installeren van nieuwe conische lagers in het balhoofd. De vorkbuizen werden vernieuwd, het frame werd gestript en voorzien van een zwarte poedercoating en een set reproductiewielen uit het Verenigd Koninkrijk werd gezocht en voorzien van nieuwe spaken en nieuwe banden, passend bij die tijd.

Natuurlijk werd de Kawasaki afgewerkt in dat onnavolgbare kleurenpalet van snoepbruin en oranje, en er werden ook nieuwe badges gekocht bij Doremi Collection in Japan om de look uit die tijd af te maken. Alle verchroomde en gepolijste onderdelen kregen speciale aandacht, en een nieuwe zadel, kabelboom en gereviseerde meters werden allemaal gemonteerd om ervoor te zorgen dat geen enkel onderdeel van deze prachtige machine onbeheerd bleef.

Naast de Kawasaki Z1 werden op de Mecum-veiling voornamelijk Harley-Davidsons aangeboden, zoals je mag verwachten. Een Harley-Davidson EL Knucklehead uit 1940 die € 66.000,- (71.500 dollar) leek de duurste te worden, maar werd overtroefd door de Indian Inline Four uit 1931, die € 131.000,- (143.000 dollar) opbracht. Interessant is dat een 1972 Honda CL350 K4 Blue Flying Dragon ook € 66.000,- (71.500 dollar)) opbracht.

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen

MIS NIETS MEER
SCHRIJF JE IN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF
Krijg als eerste alle nieuwsupdates en exclusieve artikelen direct in je inbox..
INSCHRIJVEN
Probeer het maar, je kunt altijd opzeggen onderaan een mailing.
close-link
KRIJG ALS EERSTE ALLE NIEUWSUPDATES. SCHRIJF JE NU IN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF.
INSCHRIJVEN
close-image