maandag 15 april 2024

Jonway Venom X 22 GT: Chinese kruising tussen motor en scooter

De charme van een motorfiets zonder het gedoe van een koppeling? Het Chinese Jonway heeft de oplossing: een mini-sportmotor met automatische transmissie en een 14-inch achterwiel. Hier zijn alle kenmerken van de Jonway Venom X 22 GT.

Venom Motorsport

Venom Motorsports is een importbedrijf gevestigd in de Verenigde Staten dat Chinese motorfietsen en scooters behandelt, met speciale aandacht voor modellen met automatische transmissie.

Een van deze modellen is de X 22 GT, geproduceerd door het Chinese bedrijf Jonway. Het heeft een watergekoelde 223 cc eencilinder viertaktmotor, direct voor het achterwiel geplaatst. De maximale kracht is 15 pk (11 kW) bij 7.000 tpm, terwijl het maximale koppel 17,6 Nm is bij 5.500 tpm. Het frame is een stalen constructie.

Jonway YY800-2: nieuwe cruiser uit China

Motor

Het is dus in alle opzichten een motorfiets, zowel qua dynamiek als qua vormgeving, met een voorkant en kuipdelen die doen denken aan een supersportmotor, behalve de transmissie, die vergelijkbaar is met die van een scooter. Dit maakt het gemakkelijker voor beginners, die niet hoeven na te denken over het gebruik van de koppeling. Het rijklaar gewicht is slechts 133 kg, wat in combinatie met het aanzienlijke koppel (in verhouding tot het vermogen) een goede acceleratie zou moeten garanderen. Op het gebied van dynamiek vinden we een traditionele voorvork en dubbele achterdemper, terwijl het remsysteem vertrouwt op twee schijven aan de voorkant en een enkele schijf aan de achterkant, beide met ABS.

Prijs Jonway Venom X 22 GT

Momenteel is de Jonway Venom X 22 GT motor-scooter verkrijgbaar in Amerika voor een prijs van 3.300 dollar, ongeveer 3.000 euro. Het is echter onbekend of de Venom naar Europa komt.

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen