donderdag 1 december 2022
premium preview

Dit is een Premium-Preview artikel. Deze kun je op dit moment tijdelijk lezen om kennis te maken met onze betaalde artikelen. Wil je in de toekomst alle Premium artikelen kunnen lezen? Neem dan een abonnement. Dat kan al vanaf €2,50 per maand. Klik hieronder op de button voor de mogelijkheden.

Journalist wil motorrijden verbieden

Hugh Curran, journalist van het Amerikaanse Sun Sentinel, heeft voor veel ophef gezorgd door in zijn wekelijkse column te pleiten voor een verbod op motorfietsen. Dit melden onze goede Vlaamse vrienden van de Motorsite.be.

Curran begint zijn column met ‘het is tijd om motorfietsen te verbieden’. Vervolgens strooit Curran met een arsenaal aan statistieken, waaruit blijkt dat motorrijden veel gevaarlijker is dan autorijden. Daarnaast beweert hij dat als een autofabrikant een voertuig op de markt zou zetten die zoveel doden tot gevolg had, onmiddellijk een verbod op productie en verkoop van dat voortuig zou worden geëist.

Maar zoals altijd, Curran werkt alleen met statistieken die hem uitkomen. Gelukkig hebben lezers van de Sun Sentinel dit perfect door, gezien alle reacties. Niemand is het namelijk met hem eens.

Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen