Journalist wil motorrijden verbieden

Hugh Curran, journalist van het Amerikaanse Sun Sentinel, heeft voor veel ophef gezorgd door in zijn wekelijkse column te pleiten voor een verbod op motorfietsen. Dit melden onze goede Vlaamse vrienden van de Motorsite.be.

Curran begint zijn column met ‘het is tijd om motorfietsen te verbieden’. Vervolgens strooit Curran met een arsenaal aan statistieken, waaruit blijkt dat motorrijden veel gevaarlijker is dan autorijden. Daarnaast beweert hij dat als een autofabrikant een voertuig op de markt zou zetten die zoveel doden tot gevolg had, onmiddellijk een verbod op productie en verkoop van dat voortuig zou worden geëist.

Maar zoals altijd, Curran werkt alleen met statistieken die hem uitkomen. Gelukkig hebben lezers van de Sun Sentinel dit perfect door, gezien alle reacties. Niemand is het namelijk met hem eens.

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.