dinsdag 5 december 2023

Jubilerend Zwarte Cross breekt weer record

Het muziek- en motorcrossfestival Zwarte Cross in Lichtenvoorde heeft dit weekend een recordaantal van 152.500 bezoekers getrokken. Vorig jaar waren het er 148.000. Dat was toen ook al een record.

Dit heeft een woordvoerder van het evenement laten weten. Zwarte Cross beleefde dit jaar zijn 15e editie. Om het jubileum te vieren, pakte de organisatie uit met enkele grote namen als Ilse DeLange, Blondie en Sepultura.

Producer Junkie XL gaf zaterdag een verrassingsconcert. Dat was voor hemzelf overigens ook een verrassing. Hij vierde namelijk zijn vrijgezellendag en zijn vrienden hadden buiten zijn medeweten geregeld dat hij zou optreden.

In totaal traden op ruim twintig podia bijna 150 bands op, in genre variërend van rock tot pop en van reggae tot metal. Naast de muziekoptredens en crosshows was er ook een uitgebreid theaterprogramma.

Hoewel het weer in Nederland al een tijdje niet al te best is, kwam Zwarte Cross er redelijk goed vanaf. Alleen op zaterdag regende het. De sfeer op het festival was volgens de woordvoerder goed. Er waren geen grote incidenten.

Bron en foto: ANP
Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen

MIS NIETS MEER
SCHRIJF JE IN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF
Krijg als eerste alle nieuwsupdates en exclusieve artikelen direct in je inbox..
INSCHRIJVEN
Probeer het maar, je kunt altijd opzeggen onderaan een mailing.
close-link
KRIJG ALS EERSTE ALLE NIEUWSUPDATES. SCHRIJF JE NU IN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF.
INSCHRIJVEN
close-image