Jubilerend Zwarte Cross breekt weer record

Het muziek- en motorcrossfestival Zwarte Cross in Lichtenvoorde heeft dit weekend een recordaantal van 152.500 bezoekers getrokken. Vorig jaar waren het er 148.000. Dat was toen ook al een record.

Dit heeft een woordvoerder van het evenement laten weten. Zwarte Cross beleefde dit jaar zijn 15e editie. Om het jubileum te vieren, pakte de organisatie uit met enkele grote namen als Ilse DeLange, Blondie en Sepultura.

Producer Junkie XL gaf zaterdag een verrassingsconcert. Dat was voor hemzelf overigens ook een verrassing. Hij vierde namelijk zijn vrijgezellendag en zijn vrienden hadden buiten zijn medeweten geregeld dat hij zou optreden.

In totaal traden op ruim twintig podia bijna 150 bands op, in genre variërend van rock tot pop en van reggae tot metal. Naast de muziekoptredens en crosshows was er ook een uitgebreid theaterprogramma.

Hoewel het weer in Nederland al een tijdje niet al te best is, kwam Zwarte Cross er redelijk goed vanaf. Alleen op zaterdag regende het. De sfeer op het festival was volgens de woordvoerder goed. Er waren geen grote incidenten.

Bron en foto: ANP

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.