Kawasaki komt met Ninja 300

Zouden de nieuwe rijbewijsregels dan toch voordelen hebben? Je zou het haast gaan geloven als je kijkt naar de zojuist gepresenteerde Ninja 300, de opvolger van de eveneens geroemde 250R. De nieuwe 300 wordt aangedreven door een parallel-twin met dubbele gaskleppen. De longinhoud meet dankzij een toegenomen slag nu 296 cc. Het is dus bijna echt een 300!

Een nieuw frame moet zorgen voor meer chassisstabiliteit, minder trillingen en een betere warmte afvoer. Dat laatste is voor elkaar gekregen door grotere openingen in de stroomlijnkap te maken en een radiateurgrille. Het multifunctionele LCD-display omvat een brandstofmeter, dubbele ritteller, klok en een indicator voor zuinig rijden. De toerenteller is nog wel analoog.

Op elektronisch gebied is veel geleend van de grote broers. Zo wordt de Ninja 300 leverbaar met de nieuwste compacte ABS-unit. Maar daar blijft het niet bij want wat te denken van de FCC assist- en slipkoppeling met anti-hopkoppelingsfunctie? Briljant! Maar er zijn meer overeenkomsten.

Wij bedoelen daarmee het Ninja ZX-10R-type zwevend windscherm, de dubbele koplampen zoals bij de Ninja ZX-6R, het ZZR1400-type wieldesign en de aluminium voetsteunen en complexe dempervormgeving zoals bij de grote Ninja-modellen.

Prijs en leverdatum volgen.

Mautic Tags

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Misschien vind je dit ook interessant?