Kawasaki Z900 RS: nu al een geslaagde retro

We hebben er nog niets van gezien. Ja, een plaatje in een Japans blad dat we een maand of wat geleden al eens lieten zien. Maar de introductie van de Z900 RS nadert. Kawasaki start alvast met het uitdelen van plaagstootjes.

Is het logisch dat je een jaar na de intro van de Z900 al met een RS uitvoering komt, die onderhuids identiek lijkt aan de Z900 maar bovenhuids zeker niet? De Z900 RS lijkt zo uit de strips van Jos Bar overgenomen. De lijnen van de klassieke Z900/Z1 zijn klip en klaar. Om de vraag te beantwoorden: ja, dat is logisch. Het lekkerste bewaar je toch altijd voor het laatst?

Zekerheid hebben we op 25 oktober wanneer Kawasaki het doek optilt tijdens de Tokyo Motorshow. Tot die tijd moeten we het doen met een bombardement aan plaagstootjes.

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

Bart Verhoeven is al jarenlang actief in de motorbranche als redacteur, presentator en videoproducent. Voor merken als MotorXperience, Motorklik, Promotor, MOTO73 en nu Motor.nl.

Misschien vind je dit ook interessant?