donderdag 25 april 2024

Kawasaki Z900 RS: nu al een geslaagde retro

We hebben er nog niets van gezien. Ja, een plaatje in een Japans blad dat we een maand of wat geleden al eens lieten zien. Maar de introductie van de Z900 RS nadert. Kawasaki start alvast met het uitdelen van plaagstootjes.

Is het logisch dat je een jaar na de intro van de Z900 al met een RS uitvoering komt, die onderhuids identiek lijkt aan de Z900 maar bovenhuids zeker niet? De Z900 RS lijkt zo uit de strips van Jos Bar overgenomen. De lijnen van de klassieke Z900/Z1 zijn klip en klaar. Om de vraag te beantwoorden: ja, dat is logisch. Het lekkerste bewaar je toch altijd voor het laatst?

Zekerheid hebben we op 25 oktober wanneer Kawasaki het doek optilt tijdens de Tokyo Motorshow. Tot die tijd moeten we het doen met een bombardement aan plaagstootjes.

Bart Verhoeven
Bart Verhoeven
Bart Verhoeven is al jarenlang actief in de motorbranche als redacteur, presentator en videoproducent. Voor merken als MotorXperience, Motorklik, Promotor, MOTO73 en nu Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen