Ducati presenteert Stradale V4

Voorafgaand aan de MotoGP van Misano presenteert Ducati het nieuwe V4-blok dat waarmee de sportieve straatmodellen goede sier gaan maken.

Ducati en V4, het is even wennen. Hoewel… in de MotoGP weten ze niet beter. En de fans ook niet. V4 dus. Wat is het, wat kan het, wat doet het.

Allereerst: Ducati geeft 210pk bij 13.000 tpm op. Maximum koppel: 125Nm tussen 8.750 en 12.250 tpm.

Nog wat specs

Inhoud: 1.103cc, 70° verzette kruktappen voor een Twin Pulse ontstekingsvolgorde als de Desmosedici MotoGP-machine, variabele inlaatkelkhoogte, ovale gasklephuizen, quickshifter, compressie 14,0:1. Luister naar het geluid (op de video)

Goede sier maken zeiden we?

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

Bart Verhoeven is al jarenlang actief in de motorbranche als redacteur, presentator en videoproducent. Voor merken als MotorXperience, Motorklik, Promotor, MOTO73 en nu Motor.nl.

Misschien vind je dit ook interessant?