woensdag 19 juni 2024

Kawasaki’s laatste video van de Z650RS?

Kawasaki heeft de derde video ‘RETROVOLUTION’ vrijgegeven. Na de teaservideo’s van 24 augustus en 8 september 2021 is het wachten bijna voorbij.  Opnieuw geeft Kawasaki ons een glimp van wat ons te wachten staat.

De term RETROVOLUTION, een door Kawasaki bedachte term, combineert de woorden RETRO en EVOLUTION. Het is bijna synoniem met neo-retro en neo-klassiek. Met andere woorden, het is een nieuwe kijk op motorfietsen die we ons herinneren uit de Seventies, met gebruikmaking van moderne technologie. Met andere woorden: het is dezelfde filosofie als Kawasaki’s succesvolle Z900RS.

Wie de eerste video nauwgezet bestudeerd heeft, zag vluchtige beelden voorbijkomen van klassieke spiegels en tellers. De beelden wijzen op een Z900RS-achtige motorfiets, terwijl het geïntegreerde oliereservoir van de voorrem een middenklasse model suggereert. De tweede video toonde een Z650 uit 1976, zodat er eigenlijk geen twijfel meer bestaat dat de middenklasse Z650RS in aantocht is.

De terugkeer van de kuip: Triumph Speed Triple 1200 RR & MV Agusta Superveloce

De derde teaser is simpel: een man die wegrijdt, klassieke helm op het hoofd en gehuld in een klassiek motorjack, en de schaduw van een motorfiets in een etalage. Meer is het niet, maar zoals de titel van de video ‘RETROVOLUTION – Het wachten is bijna voorbij’ zegt, zullen alle antwoorden over een week, op 27 september, gegeven worden.

Wij denken dat de motorfiets gebaseerd zal zijn op de Z650. Die heeft een parallel-twin. Het zal waarschijnlijk geen luchtgekoelde viercilinder worden zoals de oude Z650. Kawasaki heeft ook een 636cc-parallelle viercilinder, maar het is onwaarschijnlijk dat die gebruikt zal worden in de Z650RS. De middenklasser moet tenminste betaalbaarder worden dan de Z900RS.

Met de introductie van de Triumph Trident 660 en de gekuipte Yamaha YZF-R7 staan we aan de vooravond van een nieuwe serie gebruiksvriendelijke en coole motorfietsen die zeer betaalbaar zijn.

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen