dinsdag 16 april 2024

Keeway’s MBP F125: nakedbike gericht op beginnende motorrijders

Keeway’s MBP F125: nakedbike gericht op beginnende motorrijders.

De Qianjiang groep is een van de grootste motorfietsbedrijven in China, en begint zijn spieren te spannen in de wereldwijde industrie. Het is de eigenaar van merken die zowel op Azië en Europa zijn gericht – QJ Motor wordt nu in Europa verkocht – als op de wereldmarkt – waar Benelli een naam aan het opbouwen is. Het merk Keeway, dat in Europa vooral bekend is om zijn kleine cilinderinhoud, beginnersvriendelijke machines en aantrekkelijke prijzen, maakt ook deel uit van de portefeuille van QJ Motor.

Duitse motorfabrikant Tinbot introduceert elektrische TB-RS1 naked

Met de nieuwe MBP F125 keert de Chinese fabrikant terug naar zijn favoriete segment van de 125cc motorfietsklasse terwijl het zijn productlijn uitbreidt. Deze MBP F125 heeft een stijl die perfect in de trend ligt met futuristische atletische lijnen die qua ontwerp lijken op die van naakte sportmotoren van meer gevestigde fabrikanten, terwijl de meest recente Keeway RKF 125 naked bike al een stap vooruit was voor de fabrikant, die het merk Keeway als geheel naar een sportiever terrein heeft getild.

Deze naked bike heeft vrij grote proporties voor een 125, wat beginners ongetwijfeld zal bevallen omdat het upgraden naar een grotere fiets in de toekomst gemakkelijker wordt. Hij heeft een zadel dat 780 millimeter van de grond staat en een wielbasis van 1.380 millimeter. Met een totaalgewicht van 140 kilogram is de Keeway MBP F125 een zeer lichte, gebruiksvriendelijke machine. Het heeft een topsnelheid van 111 km/u en een 14-liter tank, wat betekent dat het een lange weg aflegt tussen tankbeurten. De MBP F125 werd onlangs tentoongesteld op de Intermot, maar het bedrijf heeft nog geen informatie verstrekt over prijzen en beschikbaarheid.

MBP F125
Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen