dinsdag 25 juni 2024

Duitse motorfabrikant Tinbot introduceert elektrische TB-RS1 naked

Tinbot, een bedrijf dat elektrische tweewielers produceert, werd enkele jaren geleden opgericht in Duitsland. Het merk werd aanvankelijk geassocieerd met een aantal elektrische scootermodellen, gevolgd door twee enduro- en motardvarianten die op hetzelfde platform werden gebouwd.

De RS1 volgt de hedendaagse esthetiek van grote, sportieve naked bikes met een afgeronde ‘valse’ brandstoftank en een breed, vooraan gericht silhouet. Met zijn spitse LED-koplamp lijkt hij van voren gezien enigszins op de BMW S1000R. De proporties zijn vergelijkbaar met die van grote machines, met een zadelhoogte van 850 millimeter en een wielbasis van 1.550 millimeter.

Can-Am gaat Origin en Pulse produceren in nieuwe fabriek in Mexico

De Tinbot TB-RS1 is een echte krachtpatser, maar het is belangrijk op te merken dat de vermogens in hun piekwaarden worden weergegeven met 47,6 pk en 63 Nm koppel. Zoals het geval is met elektrische motoren, zijn hun nominale vermogens een veel realistischer weergave van hun werkelijke prestaties, en bij de RS1 is de motor gewaardeerd voor een nominaal vermogen van 11,5 pk. Daarom heeft de RS1 een topsnelheid van slechts 120 km/u. Dit betekent in ieder geval dat hij L3e-goedgekeurd is en geschikt is voor het A1- en B-rijbewijs.

De TB-RS1 wordt aangedreven door een lithium-ion batterij die volgens Tinbot in ongeveer zes uur kan worden opgeladen. Bovendien claimt de batterij een bereik van 100 km in de prestatiemodus, zodat je lange afstanden kunt rijden met 95 km/u, en een nog indrukwekkender bereik van 200 km in de eco-modus. Als deze cijfers kloppen, zijn ze opmerkelijk, vooral omdat de elektrische motorfiets 183 kilogram weegt.

Qua technologie is de Tinbot RS1 standaard uitgerust met een type 2-connector, een TFT-scherm in kleur en een volledige set LED-lampen. Dubbele schijfremmen vooraan en een enkele schijf achteraan brengen de RS1 tot stilstand. Ondertussen krijgt de motorfiets ook een stevige omgekeerde voorvork en een op veervoorspaning instelbare monoshock achter. Al deze kenmerken dragen ook bij aan de sportieve, snelle uiterlijk van de RS1.

De Tinbot TB-RS1 wordt aangeboden in vier basiskleuren: zwart, blauw, grijs en rood. Hij kost 10.990 euro. De RS1 wordt nu uitsluitend aangeboden in Duitsland, Oostenrijk en Italië, maar sommige onafhankelijke distributeurs doen zaken in andere Oost-Europese landen.

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen