donderdag 28 maart 2024

Kijk hoe twee avonturiers over een besneeuwde bergweg naar een spookstad rijden

Avontuurlijk motorrijden, offroad paden pakken; wie wil dat niet. Maar als je nieuw bent in dit, is het raadzaam om een wat meer ervaren moyorijder mee te nemen. Dat is waarschijnlijk een deel van de reden waarom motorreizigers en YouTubers Doodle on a Motorcycle en As the Magpie Flies de handen ineen sloegen om een verlaten Californisch spookstadje in de Inyo Mountains te bezoeken.

Terwijl Amanda (Magpie) een ervaren ‘adventure rider’ is, heeft Caroline (Doodle) nog niet echt veel ervaring. In feite had ze voor deze ervaring nog nooit offroad gereden zonder een instructeur in de buurt. Dus waren zowel de planning als de uitvoering van deze tocht voor haar een geheel nieuwe ervaring. 

Maar soms moet je gewoon gaan. Misschien is het de rit die roept, of misschien is het de bestemming – in dit geval Cerro Gordo, een verlaten mijnstadje. Het twee rijvriendinnen wilde een andere YouTuber ontmoeten die daar woont en het YouTube-kanaal Ghost Town Living beheert. Brent (GTL) was van plan ze rond te leiden en een stukje geschiedenis te vertellen over hoe het stadje is ontstaan, en ook waarom het verlaten is.

Wanneer je een avontuurlijke reis plant, moet je ook bereid zijn om met de gevolgen om te gaan. Hopelijk ga je je vaardigheden niet te boven en als dat wel zo is, heb je hopelijk het geluk dat je snel genoeg weet wat je moet doen om de situatie weer onder controle te krijgen.

Er zijn drie belangrijke details van de trip waar Caroline niet volledig rekening mee hield voor ze vertrok. Eén: Cerro Gordo ligt op een hoogte van bijna drie kilometer. Twee: ze zouden de spookstad in maart bezoeken. Drie: de laatste 15 kilometer van de weg naar Cerro Gordo is in maart een onverharde bergweg op hoogte. Was er sneeuw, modder, ijs en slechte rijomstandigheden (als je daar niet op voorbereid bent)? Ja, dat was er.

Amanda leek het prima te vinden, ook al was zij de eerste die haar motorfiets liet vallen. Kort daarna liet Caroline ook haar motorfiets vallen, maar telkens kregen ze hun motoren weer overeind. Uiteindelijk kwamen ze boven om Brent te ontmoeten voor de ‘officiële’ tour door Cerro Gordo.

‘Dat is avontuur!’, zei Amanda later. Had ze de rit beter kunnen plannen? Zeker, maar het punt is dat ze erop uittrokken, plezier hadden, niemand ernstig gewond raakte (daarom zijn goede laarzen zo belangrijk, vooral als je dit soort tochten maakt), en ze kwamen allebei zonder kleerscheuren terug van de berg na hun spookstadtocht.

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen