maandag 26 september 2022
premium preview

Dit is een Premium-Preview artikel. Deze kun je op dit moment tijdelijk lezen om kennis te maken met onze betaalde artikelen. Wil je in de toekomst alle Premium artikelen kunnen lezen? Neem dan een abonnement. Dat kan al vanaf €2,50 per maand. Klik hieronder op de button voor de mogelijkheden.

KLPD blijft streng voor hardrijders A4

Ruim 92 procent van de weggebruikers hield zich van vrijdag tot en met zondag aan de nieuwe maximumsnelheid van 80 kilometer per uur op de A4 tussen Burgerveen en Leiden. Het Korps landelijke politiediensten (KLPD) vindt dat nog niet genoeg en blijft daarom voorlopig streng controleren. Dat zei een woordvoerder zondag.

Hoewel de meerderheid zich houdt aan de maximumsnelheid, maken de echte jagers het soms best bont. De hoogst gemeten snelheid was 133 kilometer per uur. “Juist de grote verschillen in snelheid kunnen voor gevaarlijke situaties zorgen. Automobilisten die zich wel aan de maximumsnelheid houden, klagen daarover”, aldus de zegsman.

Van de 30.132 weggebruikers zijn er 2358 geflitst. Zij kunnen een bekeuring tegemoet zien. Lees meer op telegraaf.nl.

Foto: ANP
 

Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen