KLPD blijft streng voor hardrijders A4

Ruim 92 procent van de weggebruikers hield zich van vrijdag tot en met zondag aan de nieuwe maximumsnelheid van 80 kilometer per uur op de A4 tussen Burgerveen en Leiden. Het Korps landelijke politiediensten (KLPD) vindt dat nog niet genoeg en blijft daarom voorlopig streng controleren. Dat zei een woordvoerder zondag.

Hoewel de meerderheid zich houdt aan de maximumsnelheid, maken de echte jagers het soms best bont. De hoogst gemeten snelheid was 133 kilometer per uur. “Juist de grote verschillen in snelheid kunnen voor gevaarlijke situaties zorgen. Automobilisten die zich wel aan de maximumsnelheid houden, klagen daarover”, aldus de zegsman.

Van de 30.132 weggebruikers zijn er 2358 geflitst. Zij kunnen een bekeuring tegemoet zien. Lees meer op telegraaf.nl.

Foto: ANP
 

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.