zaterdag 10 juni 2023

KNMI waarschuwt voor extreem weer

Het KNMI heeft vrijdagochtend een waarschuwing voor extreem weer (code oranje) afgegeven voor de provincies Friesland, Noord-Holland, Zuid-Holland en Zeeland. In die provincies kan het intensief gaan sneeuwen, aldus het weerinstituut. De meeste sneeuw wordt in het westen van het land verwacht.Omstreeks zes uur viel de eerste sneeuw in de noordelijke provincies. Het sneeuwfront trekt langzaam naar het zuiden.

De sneeuwbuien duren ongeveer 3 tot 4 uur. De meeste sneeuw wordt in het westen verwacht. Op veel plaatsen kan 3 tot 5 centimeter vallen. Lokaal verwacht het KNMI zelfs tot 10 centimeter sneeuw. Ook Weeronline stelt dat er lokaal 10 centimeter kan vallen. ''Als er 10 centimeter sneeuw valt, dan is strooien niet meer genoeg. Dan moet je ploegen en schuiven op de snelweg’’, alus een woordvoerder. Ook de ANWB verwacht vrijdagmiddag problemen op de weg door sneeuw.

Nadat het sneeuwfront is gepasseerd, blijft het voorlopig droog met matige en waarschijnlijk strenge vorst. Volgens Weeronline kan het vrijdagmiddag, door wind van zee, vlak langs de kust tijdelijke enkele graden dooien.

Bron en foto: ANP
 

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen

MIS NIETS MEER
SCHRIJF JE IN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF
Krijg als eerste alle nieuwsupdates en exclusieve artikelen direct in je inbox..
INSCHRIJVEN
Probeer het maar, je kunt altijd opzeggen onderaan een mailing.
close-link
KRIJG ALS EERSTE ALLE NIEUWSUPDATES. SCHRIJF JE NU IN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF.
INSCHRIJVEN
close-image