KNMI waarschuwt voor extreem weer

Het KNMI heeft vrijdagochtend een waarschuwing voor extreem weer (code oranje) afgegeven voor de provincies Friesland, Noord-Holland, Zuid-Holland en Zeeland. In die provincies kan het intensief gaan sneeuwen, aldus het weerinstituut. De meeste sneeuw wordt in het westen van het land verwacht.Omstreeks zes uur viel de eerste sneeuw in de noordelijke provincies. Het sneeuwfront trekt langzaam naar het zuiden.

De sneeuwbuien duren ongeveer 3 tot 4 uur. De meeste sneeuw wordt in het westen verwacht. Op veel plaatsen kan 3 tot 5 centimeter vallen. Lokaal verwacht het KNMI zelfs tot 10 centimeter sneeuw. Ook Weeronline stelt dat er lokaal 10 centimeter kan vallen. ''Als er 10 centimeter sneeuw valt, dan is strooien niet meer genoeg. Dan moet je ploegen en schuiven op de snelweg’’, alus een woordvoerder. Ook de ANWB verwacht vrijdagmiddag problemen op de weg door sneeuw.

Nadat het sneeuwfront is gepasseerd, blijft het voorlopig droog met matige en waarschijnlijk strenge vorst. Volgens Weeronline kan het vrijdagmiddag, door wind van zee, vlak langs de kust tijdelijke enkele graden dooien.

Bron en foto: ANP
 

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.