16.9 C
Nederland
maandag 16 mei 2022

Bos naar IDM Supersport

Kervin Bos komt dit seizoen uit in de kleuren van het LiquidRubber – Van der Heyden Motors Racing Team. De 24-jarige coureur zal op een Yamaha R6 voorzien van Dunlop-banden rijden in het IDM Supersport. Door deelname aan dit Duitse kampioenschap ligt er een nieuwe uitdaging voor het jonge Nederlandse talent.

Bos: “Als eerste, ik ben zeer gelukkig met de sponsoring van LiquidRubber. Directeur Marcel van Til van LiquidRubber gaf mij vorig jaar tijdens de WK Supersport-race op de Nürburgring al financiële steun. Ondanks dat de race geen echt succes was, zag hij wel mijn capaciteiten in. Afgelopen jaar heb ik een zeer bewogen seizoen mee gemaakt.”

“Meest positieve was wel mijn drie opeenvolgende overwinningen in het ONK Supersport. Daarnaast heb ik het genoegen gehad dat ik aan twee WK Supersport-wedstrijden heb mogen deelnemen. Daar heb ik ontzettend veel ervaring opgedaan en veel geleerd. Minpunt van 2011 was natuurlijk de ongelukkige val tijdens de vierde race op het circuit van Hengelo. Door een enkelblessure was ik hierdoor vijf races uitgeschakeld.”

Marcel van Til van LiquidRubber ziet de race carrière van Kervin Bos met vertrouwen tegemoet: “Vorig jaar ben ik voor het eerst naar Kervin gaan kijken. Daar was ik best van onder de indruk, zijn vechtlust en wil om te winnen. Daar ga ik ook voor. Dat was ook de reden dat ik aangaf dat hij voor het IDM Supersport moest gaan. Daar kan hij zich goed in de kijker rijden en krijgt hij meer internationale media aandacht.”

Begin maart komt Bos zijn nieuwe LiquidRubber – Van der Heyden Motors Racing Team voor het eerst in actie, tijdens een vierdaagse test in Spanje. Het IDM-seizoen begint op 22 april in het Duitse Lausitz.

Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen