donderdag 28 maart 2024

KNMI waarschuwt voor extreem weer

Op de motor vandaag? Let dan even zeer goed op! Het KNMI heeft voor de provincies Friesland en Noord-Holland de code oranje (extreem weer) afgegeven. Het weerinstituut verwacht tot aan het eind van dinsdagmiddag daar windstoten tussen de 100 en 120 kilometer per uur.

Elders aan de kust gaat het ook flink waaien: tussen de 100 en 110 kilometer per uur. Landinwaarts verwacht het KNMI windstoten tussen de 80 en 90 kilometer per uur. In de kustprovincies blijft het ook dinsdagavond en de komende nacht flink waaien.

Op diverse plaatsen is dinsdagochtend al windkracht 9 waargenomen, meldt Weeronline. Het waddengebied, het IJsselmeer en Noord Holland hebben te maken met stormkracht.

Bron en foto: ANP
 

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen