KNMI waarschuwt voor extreem weer

Op de motor vandaag? Let dan even zeer goed op! Het KNMI heeft voor de provincies Friesland en Noord-Holland de code oranje (extreem weer) afgegeven. Het weerinstituut verwacht tot aan het eind van dinsdagmiddag daar windstoten tussen de 100 en 120 kilometer per uur.

Elders aan de kust gaat het ook flink waaien: tussen de 100 en 110 kilometer per uur. Landinwaarts verwacht het KNMI windstoten tussen de 80 en 90 kilometer per uur. In de kustprovincies blijft het ook dinsdagavond en de komende nacht flink waaien.

Op diverse plaatsen is dinsdagochtend al windkracht 9 waargenomen, meldt Weeronline. Het waddengebied, het IJsselmeer en Noord Holland hebben te maken met stormkracht.

Bron en foto: ANP
 

Mautic Tags

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.