13 C
Nederland
donderdag 11 augustus 2022
premium preview

Dit is een Premium-Preview artikel. Deze kun je op dit moment tijdelijk lezen om kennis te maken met onze betaalde artikelen. Wil je in de toekomst alle Premium artikelen kunnen lezen? Neem dan een abonnement. Dat kan al vanaf €2,50 per maand. Klik hieronder op de button voor de mogelijkheden.

KNMI waarschuwt voor extreem weer

Op de motor vandaag? Let dan even zeer goed op! Het KNMI heeft voor de provincies Friesland en Noord-Holland de code oranje (extreem weer) afgegeven. Het weerinstituut verwacht tot aan het eind van dinsdagmiddag daar windstoten tussen de 100 en 120 kilometer per uur.

Elders aan de kust gaat het ook flink waaien: tussen de 100 en 110 kilometer per uur. Landinwaarts verwacht het KNMI windstoten tussen de 80 en 90 kilometer per uur. In de kustprovincies blijft het ook dinsdagavond en de komende nacht flink waaien.

Op diverse plaatsen is dinsdagochtend al windkracht 9 waargenomen, meldt Weeronline. Het waddengebied, het IJsselmeer en Noord Holland hebben te maken met stormkracht.

Bron en foto: ANP
 

Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen