Motor leasen: Voordeliger dan kopen?

Wie een BMW wilt rijden, maar niet in één keer een grote aankoop wilt doen, kan binnenkort privé een motor leasen bij de KNMV. De motorrijdervereniging heeft namelijk een samenwerking opgestart met BMW Financial Services. Het leasen van motoren start vanaf 23 februari, de eerste dag van de Motorbeurs Utrecht. KNMV Private Motorlease, zoals het gaat heten, kost je een vast bedrag in de maand. Dit zou al vanaf €199 kunnen.

Wat krijg je hier dan voor? Alle kosten zouden zijn inbegrepen. Dat is ook wel een beetje het idee van leasen, natuurlijk. Alleen de benzine betaal je zelf. En de boetes trouwens ook. Bovendien krijg je er een KNMV-lidmaatschap (€60) en een VRO Risico training bij (€255).

Van de BMW R 1200 GS tot de BMW G 310 R zou te leasen zijn.  Hoe lang je de motor wilt leasen en het aantal kilometers die je per jaar denkt te gaan rijden, leg je vooraf vast. Na de looptijd lever je de motor weer in. “Je hoeft je geen zorgen te maken over de restwaarde”, aldus de KNMV. Maar hoe voordelig is dit? En weegt dit een beetje op tegen zelf een motor kopen? Dat zijn we momenteel druk aan het uitrekenen. Dit komt in een nieuwe editie van MOTO73 (editie 6). Later dus meer! Heb jij al ervaring met het leasen van een motor? Dan horen we die graag! Je kunt je bevindingen opsturen naar redactie@motor.nl. 

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73, Promotor en Classic & Retro. Redacteuren Ad van de Wiel, Jan Kruithof, Eddie de Vries, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.