20.8 C
Nederland
maandag 23 mei 2022

De nieuwe Kawasaki Z1000(R): Onze verwachtingen

Kawasaki kwam tijdens de beurzen vol op met nieuws voor modeljaar 2017. Het merk gaf de Z1000 weer een kleiner broertje met de introductie van de Z900. Natuurlijk zien we de Z1000 zélf ook niet over het hoofd. Die staat binnenkort in MOTO73 en MOTOR Magazine.

Testredacteur Nick Enghardt over de nieuwe Z1000: “De Z1000 is in standaardtrim een kort gegeard koppelmonster, met bijpassende looks. Wel behoorlijk basaal in de omgang; noem het puur.” Kawasaki zette er voor 2017 ook een Z1000R-versie naast. “Kawasaki voegt de R-versie nu toe als de connaisseurskeuze, met (nog) betere remmen en kwalitatief hoogstaand veerwerk van Zweedse makelij.”

Deze week testen we beide versies in en rondom het Portugese Faro. De verwachtingen van Nick zijn duidelijk: “Ik verwacht dat het beestje wat vriendelijker geworden is en hoop tegelijkertijd dat ze hem niet te braaf gemaakt hebben. Perfectioneren zonder castreren, daar hoop ik op. Het feit dat traction control en andere elektronica hem nog altijd vreemd blijven, voeden die verwachting. We gaan het zien!”

 

Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen